Roxette

1986 bildade Per Gessle och Marie Fredriksson duon Roxette. Samma år kom deras första singel "Neverending Love". Under andra halvan av 1986 kom också deras debutalbum som hette "Pearls of Passion". Den 19 oktober 1988 släpptes albumet "Look Sharp!" som blev det album som Roxette slog igenom med internationellt. Albumet kom att toppa hitlistorna i 24 länder.



Det berättas att en hemvändande utbytesstudent vid namn Dean Cushman tog med sig skivan till en radiostation i Minnesota och bad dem att spela den och att "The Look" därigenom skulle blivit den första hitlåten i USA, där gruppen slog igenom kring årsskiftet 1988-1989.


Roxette tillhör skivbolaget EMI Svenska AB och har under åren fått många svenska och internationella utmärkelser. Fram till 2006 hade de sålt 50 miljoner album, och över 20 miljoner singlar. De har också varit på två världsturnéer. En av gruppens mest kända melodier; It Must Have Been var i en omarbetad version ledmotiv till filmen Pretty Woman.


Personligen så gillar jag mest låtarna från slutet av 80-talet. Då främst "Dangerous", "The Look" och som ni kan se här nedan, "Listen to your heart".

En video som för övrigt spelades in på Borgholms Slottsruin 1989. Underbar stämning och Marie Fredrikssons röst är i en klass för sig. Lyssna, se och njut! En helt outstandinggrupp som för alltid kommer ha en stor plats i mitt hjärta.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback