6-kamp och planering inför flytt

Åter igen tid för tankar om senaste tidens händelser. Det börjar nalkas mot sommaren och det är de flesta glada över. I går arrangerade Tomas en mycket trevlig heldag med 6-kamp och mat o dryck. Vi sattes på prov i de olika grenarna. Spjutkastning, slungboll, hästskokastning, pilkastning, golfship och slutligen minigolf nere på Stensö där vi också åt en perfekt grillmeny. Nöjd med kvällen men tankarna kom dessvärre in på området inbjudningar. Och då vet ni vad jag menar.

I morgon besiktning på den nya lägenheten och sedan om ca 2-3 veckor planerar jag att flytta in. Känns hur bra som helst, och det kommer bli en välorganiserad inflyttningsfest med bara musik från 80-talet. Självklart, vad annars !?

Tankar om självkänsla

Jobbar hela helgen och det finns tid för analyser och diskutioner om ditt och datt. Fick mig en tankeställare då detta med självkänsla kom upp. Hur kom egentligen KASAM skaparen fram till teorin om meningsfullhelt, begriplighet och hanterbarhet. Det slog mig att jag verkligen i det mesta jag gör ser denna röda tråden från dessa byggstenar och det gör också att det kan finnas meningskiljaktigheter över hur andra tänker och resonerar.

Det finns mycket som det klagas på. Varför inte se till sig själv eller i alla fall lyssna på sina medmänniskor om man gör fel för att i sin tur kunna ransaka sig själv och ändra på det till något bättre. För mig är det så enkelt men för många så enormt svårt och ja nästan helt omöjligt. Vad är det då som gör att jag har denna höga KASAM?

Finns mycket jag kan se tillbaks på i mitt liv men framför allt är det uppväxten och fostran jag fick av mina föräldrar. Men också självklart det jobbiga stunder i livet som jag fått utså och lyckats omvandla till något positivit. Har lärt mig att man inte ska klaga utan uppskatta livet. Och är man inte nöjd så finns det alla möjligheter att ändra på sin tillvaro.

Jobbhelg

Jobb helg vilket innebär att jag är mer timmar på jobbet än hemma. Men med mitt perfekt jobb så trivs jag och timmarna går oftast ganska fort förbi.

Mycket intressant som händer just nu känns det som. Vissa positiva besked och kan med lite tur nu i veckan få klart med en ganska stor förändring.



Fantastisk låt som skulle vunnit detta året (1991).