Talk Talk

Talk Talk var en brittisk musikgrupp som bildades 1981 av Mark Hollis, Paul Webb och Lee Harris. Senare anslöt sig Simon Brenner till gruppen som keybordist. Gruppen albumdebuterade 1982 med The Party's Over men mot slutet av gruppens existens bestod den främst av Mark Hollis och Tim Friese-Greene som låtskrivarpar även om den sistnämnde aldrig officiellt var medlem i gruppen. Talk Talk blev stilmässigt ett udda band med sin anti-popstjärne-stil och fick uppmärksamhet även för detta och sina nyskapande musikvideor bland annat för singlarna till The Colour of Spring.

Gruppen började som ett av många syntbaserade band i kölvattnet efter Duran-Duran och utvecklades mot slutet till en experimenterande samling musiker ihopsamlade av Mark Hollis och Tim Friese-Greene. Musiken skrevs av Hollis och Friese-Greene tillsammans men samtliga medverkande musiker bidrog med arrangemangen kring de bådas ramar.

1984 kom albumet It's My Life som till en början helt saknade framgång men som kring ett halvår efter skivsläppet började klättra på listorna främst i Holland, Tyskland, Italien och Frankrike. Flera hits på skivan, bland andra "Such a Shame" och titellåten, bäddade för goda inkomster till skivbolaget EMI och gruppen. Detta gav Talk Talk möjligheten att få fria händer inför det tredje albumet The Colour of Spring (1986). Man tog nu in studiomusiker förutom kärnan i gruppen och lät dessa sätta sin prägel på låtmaterialet. Fortfarande var ramarna något styrda. Skivan blev mycket uppmärksammad och sålde bra även i hemlandet. Flera singlar släpptes där främst "Life's What You Make It" och "Living in Another World" lyckades bäst på försäljningslistorna.

Med deras två sista album Spirit of Eden (1988) och Laughing Stock (1991) lade bandet grunden till post-rocken i början av 1990-talet. Skivor som blev kritikersuccéer men som inte sålde så bra. Efter Laughing Stock splittrades bandet.






Grattis Malmö FF

Måste också självklart gratulera Malmö FF till guldet. Starkt jobbat och värdiga mästare. Vi ses nästa säsong på vår nya arena här i Kalmar!

Malmö har inte bara det bästa fotbollslaget utom också bäst hymn. Underbar måste jag säga!


Dagens ungdomar....

Ja dessa stackars curlingbarn.... Är det något som utvecklar oss individer så är det att kunna ta ansvar och få det förtroendendet av omgivningen.

Inte konstigt att dagens ungdomar går arbetslösa när många är helt handlingsförlamade och lärt sig att inte göra ngt alls under tiden de bott hemma.

Jag är stolt och ytterst tacksom för att mina föräldrar tog sitt ansvar, och gav mig den uppväxten jag fått. Där jag tidigt fick ta ansvar och har fått stå på egna ben. Ansvarskänslan ökar självklart självkänslan. Att lyckas med något och växa med uppgiften är enormt viktigt under hela livet.

Livet handlar inte om att se bra ut, utan att utvecklas och växa som människa.