Rugby i Kalmar

Jaha då var det dags för den årliga drabbningen i mattrugby mellan gymnasieskolorna i stan. När det begav sig på min tid alltså 97-2000 så var detta något riktigt stort för mig. Denna säregna sporten som tränar så många individer till monster. Har många stora och goda minne från denna tiden men även dåliga, eller rättare sagt ett dåligt minne. Drabbingen i O-hamn då min fot krossades. Så vältränad jag var på denna tiden har jag rugbyn att tacka för. Att dessutom utvecklas som person och att få träffa människor som jag har som vänner idag är tecken på att denna tradition är lyckad för alla. Sporten har utvecklats de senare åren på gott och ont. När jag spelade och tränade så satsade vi stort på defensiven vilket stagg/jenny idag inte behöver.

Ska följa matchen på webben för ska strax bege mig till Växjö.



En underbar stund !

Tankar...

Varit lite dålig på att uppdatera men det är mycket att tänka på nu. Lugnar ned sig några dagar då vi har färdigställt rapporten från LIA:n. Vi fick dessvärre inga anmälningar till UKK.testet vilket kanske inte var så konstigt med tanke på vädret ut. Men på det stora hela är jag nöjd med resultatet och nu börjar förberedelsearbetet inför nästa period. Utöver detta så finns det annat skolarbete att göra så jag delar upp det lite då och då för att få kvalitet i det.

Idag var det dax för besök hos ögonläkaren på SPL. Var lite nervös innan men det gick bra och han hittade inga fel. Har väntat ett tag nu på att få välja ut mina nya bågar så nu börjar det svåra jobbet, kräsen som jag är. Frisören fick sig även ett besök idag och jag blev nöjd med resultatet som så alltid.

Känslan just nu...



Mamma

Saknar dig mamma så det gör ont. Livet är inte rättvist.

Snart är julen här

Mörkt och kallt ute, helgen är snart slut. Ja tiden går fort mkt fort och snart är julen här. Jag försöker skippa hysterin då jag anser att julen är en stor köpfest där man många gånger glömmer syftet med firandet. Årets jul kommer vara speciell på många sätt. Mamma kommer att saknas och jag vet inte idag hur jag kommer reagera på det. Livet blir inte alltid som man har tänkt sig, men våra jular med familjen har varit något som verkligen finns i minnet.

Gjort relativt lite denna helgen, pysslat om mig själv en del. Med god mat och bra film och tankarna på annat håll. Kollat lite bilar med pappa och elin, trevligt att umgås och lunch blev det också föresten. Idag plugg hela dagen.

Kall fredag

Fredag igen, en kall sådan med underbart vackert vinterväder utanför fönstret och ny energi i kroppen. Suttit i skolan några timmar med Pontus och skrivit rapport. Lite avbrott för lunchbuffe på bibblan och sedan dax för helg. Som vanligt på fredagar så städar jag här hemma. Allt lika skönt att ha det fint inför helgen och idag har jag även hunnit med att tvätta. Anders kom o hämtade mig i sin enorma kranbil, för färd ut till Smedby. Är chaffis ikväll för faster och co. Lyssnat en del på radio också. 80-tals musik såklart. Får se vad som händer i morgon men ska nog ut på stan en sväng och plugga...


Nu ser vi framåt

Och så var helgen här snart igen. Läskigt vad tiden går fort, känns inte som man hänger med och snart är det bara 1 termin kvar på min utb. Rapportskrivning idag vilket gick helt ok. Man bävar för att ta sig an skrivande men när jag tittade lite nämre på mallen så var det inte så farligt mycket som skulle sammanfattas. En himmla massa analyserande vilket passar mig perfekt hehe. Hem för lite mellanmål och sedan iväg för att simma några längder. Lite plugg efter det och syrran kom förbi en sväng vilket alltid är trevligt.

HV på tv och det blir mer och mer ledsamt att se årets lag. Flytet och viljan finns inte och vissa spelare borde bänkats för länge sedan. Men jag är en sann supporter, har följt laget sedan 1988 då jag såg min första match. Vi hv-fans stöttar laget i med och motgång jämfört med många fans som är medgångsupportar ända upp i dalen. Visst HV är ett topplag nu och man är lite bortskäm. De första 4 säsongerna jag följde laget så gick inte laget till slutspel och då kände jag haru hjärtat skapades. Hoppas på en vändning....


Lill Lördag

Trevlig morgon med läsning att ett stort aktat namn är på gång till HV. Har starka källor som säger mig att spelaren kan bli en av de mest avlönade i ligan. Ja något måste göras för det ser inte bra ut på forwardsidan nu när en del skador hägrar. Pengarna finns och jag är övertygad om att det kommer göras vissa förändringar i truppen om läget fortgår.

Planerat lite på praktiken inför kommande UKK-test vi ska leda nästa vecka. Bara att hoppas att det kommer några deltagare nu. Ett bra test för att få fram ett konditionsvärde där man jämför förändringarna i konditionen från gång till gång. Pluggade lite när jag kom hem för att beta av alla uppgifter som ska vara klara innan jul.

Jag är väldigt glad och berörd denna dag då stora saker har påverkat mig till detta. Känns som jag svävar på molnen och att drömmarna har slagit in.

HPB dag 2

Då var dag 2 avslutad av HPB-utb, som var mkt givande och intressant. En del praktik stod på schemat och det är ju aldrig fel, teoretiska kunskaper som vi omsätter i praktiken. Så nu finns det en del att plugga och läsa igenom, men jag klagar inte då detta är mkt intressant!

I morgon drar vi ut på LIA i 2 v och denna perioden är det träningslära som vi ska praktisera och engagera de anställa. Dessutom så ska rapporten skrivas och sammanfattas.



Vintern har kommit

Måndag igen då, en kall sådan. Nu är det dax att ta på sig de tjocka tröjorna, vintern är här! Hade en jobbig mardröm i natt där nära och kära råkade illa ut. Bland det värsta jag har vart med om, och jag drömmer ofta ofta drömmar som jag kommer i håg i detalj.

Dag 1 på hälsoprofilbedömningen idag, så det var teori för hela slanten idag. Bra och givande, det känns som man kommer ha en stor nytta av det i framtiden. Något jag helt klart vill jobba med ! Annars mkt lugnt, vilat en del med läsande och var hemma hos pappa och lagade mat.

Lyckad helg

Ja helgen blev verkligen lyckad. Precis som planerad och det började i går med att jag var en sväng på gymmet, men körde mkt lugnt och mest kondition. Iväg till liljas för att titta på bil tillsammans med pappa. Vi leter för fullt efter den rätta bilen vilket vi snart kommer hitta. Lågkonjunkturen gör att många släpper sina bilar billigt.  Och detta gäller det att utnyttja. Hem efter det för att städa lägenheten sedan kom Sandra förbi runt 19 tiden för en liten uppstart innan festen hos Tomas. En gedigen liten skara var samlade när vi intog salongen och mitt vin hälldes upp innan skorna var avtagna. Blev kanske lite för mkt av den goda varan men jag hade superkul hela kvällen. Förfesten fortsatte med lite karaeoke, alltid lika kul men kanske inte alltid lika bra hehe. In till harrys för vidare fest och kön ringlade lång utanför. Väl inne var det smockat med folk men det var ändå riktigt skoj och kvällen avslutades ganska så tidigt ändå. Jag var nöjd och hoppas de andra var likaså.

Mycket lugn söndag med plugg mitt på dagen, och en powerwalk efter det. Blåste kanske lite väl mkt för min smak men det får man ta. Var riktigt uppfriskande och energinivån ökade med många procent, kraften i kroppen kom tillbaks och jag ser fram emot en ny händelserik vecka.

Det är tur att man har en polis med sig när det vankas utgång


Fredag

Nu är man på fötter igen och det känns skönt med ny energi i kroppen. Sov länge idag också vilket tyder på att kroppen saknar ngt, vilket jag måste kolla upp. Brukar alltid ha en massa energi trots att jag inte sover mina 8 h. Vart ute och rört på mig så mkt som kroppen har tillåtit. Vart på långpromenad runt stensö och en sväng på stan. Letat lite böcker på akademibokhandeln men de hade inte det hemma så fick reservera det jag skulle ha. Är verkligen inne i en läspersiod nu, kanske inte så konstigt med tanke på årstiden men jag kan verkligen slappna av med en bok i famnen och lite mys runt om.

Framåt kvällen tog jag en promenad tillsammans med Sandra ut till hennes kvarter där det vankades tacos och idol. Ni vet kanske att idol inte riktigt är min grej att titta på, men det kan vara kul för omväxlingskull att se hur vissa gör bort sig för det är verkligen så jag ser på programmet. Men visst...det finns också talang. En perfekt myskväll med gott sällskap som man alltid får av denna underbara tjej.





Sjuk...

Sov 12 timmar i natt och trodde att det skulle göra susen, men ack så fel jag hade. Vaknade med världens migrän som gjorde att Karl såg dubbelt. Så det vara bara att dricka vatten, is till pannan och att knapra i sig tabletter. Det är inte mycket man kan göra åt det. Problemet är för mig att när det kommer så slår det bara till och trycket på hjärnan gör att man tror att man ska dö av värken. Nu så mår jag fin fint igen och har vilat kroppen och hjärnan en hel del. Ätit en del god och nyttig mat och druckit en massa färskpressas juice. Hade en underbar dröm i natt som jag hoppas ska fortsätta i natt !


Ons

Upp tidigt för en morgonpromenad i det underbara vädret. Sedan iväg för dagens enda lektion, dataproduktion. Har tillbringat eftermiddagen med att plugga lite näring och sedan läsa vidare om NASA. Lördag natt är det dax för årets sista uppskjutning från Kennedy Space Center, och en fortsatt uppbyggnad av ISS. Nu dags för lite bloggläsande och musikletande...

A-ha

Norges bidrag till 80-talets musikgodbitar är gruppen A-ha. Med huvudsångaren Morten Harket som fått de flesta tjejer på fall genom åren. Deras klart största låt är naturligtvis " take on me " som är lika bra nu som då den kom 1985. Gruppen har stor del i mitt intresse för musiken från detta årtionde och jag valde en låt jag först hörde för många år sedan. Detta är 80-talet när det är som bäst !!!


Take me home tonight

Lite ändringar i schemat gjorde att dagen var vikt åt vårat hälsoprojekt som nu börjar ta fart. Vi kommer att ha en friskvårdsmässa på Jenny Nyströmsskolan den 7:e feb. Lokal och allt är spikat nu vilket känns mycket bra. Nu börjar det svåra och viktiga arbetet att få tag i utställare och sponsorer. Men jag tror stenhårt på detta projekt, vi satsa också på att få dit en känd föreläsare som dragplåster.

Inget vidare väder ute idag så jag har köpt in en hel del böcker, och då främst från mitt stora intresse....NASA, kvällen blir lugn med lite planering och så läsande då.


Gulden är hemma i småland...

Ja guldet har kommit till Kalmar och det känns så jäkla rätt. Svårt att sätta ord på hur stort detta är, jag menar en liten stad med en fotbollslag som har jobbat strategiskt i många år för att nå framgång. Och som lyckas bli sveriges bästa fotbollslag. Man känner mycket hjärta för en klubb som Kalmar FF, att jobba med små medel målmedvetet och sedan få resultat för allt detta arbete.

Igårkväll så skulle jag egentligen ta det lugnt och ladda inför HPB i dagarna två, men som Robert befarade så blev det inställt och direkt när beskedet kommer så öppnade jag första cidern. Anslöt Tomas på stortorget där spelarna hyllades. In på stadt där festen hölls och det var mkt trevligt och stämningen var självklart på topp. Ja att fira guld med så många supportrar är ngt man inte kommer att få uppleva många gånger i sitt liv.

Bakis när jag vaknade och det var ett tag sedan hehe. Så dagen har vart lugn med lite läsande och skrivande. Nyligen hemkommen från larmtorget där hjältarna firades. Stor uppslutning av kalmarbo, guldet är ju hemma och nanne fick sin egna gata!

Mina två lag

SM GULD !!!!!

Kalmar FF -  Svenska mästare i fotboll 2008 !!!

Ja man måste nypa sig i armen för att inse att det är sant. Lilla Kalmar vinner sitt första guld och glädjen är enorm. Finns ingen som inte kan säga att det är rätt lag som har vunnit. Värdigare vinnare har inte funnits på många år. Satt hemma hos min syster och firade och tårarna kom när Rydström lyfte den åtrovärda bucklan. Helt underbart och ett stort grattis till hela Kalmar stad.




Idag händer det...

Gårdagen ägnades åt lugna aktiviteter så som simning och lite shopping. Vilade helt enkelt upp kroppen fysiskt och mentalt. Han läsa en bok om NASA också. Sov väldigt gott i natt och var totalt utvilad i morse med ny energi i hela mig.

Idag är det en speciell dag för alla kalmariter. Kalmar FF kan och kommer idag säkra klubben och stadens första sm-guld i fotboll. Detta är något helt fantstiskt som inte går att sätta ord på. Det borde inte vara möjligt med tanke på hur liten staden och klubben är i jämförelse med andra klubbar i samma serie. Återkommer senare med kommentarer.....


Helgen är här...

Äntligen fredagkväll vilket är uppskattat. Har verkligen varit en intensiv vecka med mycket studier och annat att tänka på. Skön dag med glada miner hos mina studiekamrater vilket det oftast är. Jag har haft tur att hamna bland så många bra individer med stora hjärtan och alltid nära till skratt. Hem till Aslan och städade hela lägenheten och inhandlade mat på konkurrenten hehe. God mat och snart dax för Donnie Darko !


Projektarbete

Dagen har vart intensiv med externa föreläsare på förmiddagen. Helt klart intressant detta med folkhälsa och framför allt i kommunen man själv bor i. Eftermiddagen ägnades åt vårt nya projektarbete som vi ska dra igång inom kort. Många röster som ville bli hörde vilket inte är ovanligt när det gäller klassen jag går i. Allt upprepades 10 gånger innan vi tog några avgörande beslut. Vi ska ha en mässa inriktat på det vi studerar inom. Kommer bli mkt bra och givande för alla partner, det är jag övertygad om.

Stannade kvar för att göra ett submaximalt test på min syster viket gick perfekt. Så nu är man ganska nöjd med sig själv. Hemtentan är strax klar även om jag inte är 100 % nöjd med den. Svåra frågeställningar men förhoppningsvis bra svar från min sida. Ska bli skönt med helg, ladda batterierna med en del träning och vila.


Grattis USA

Idag är jag helt slut med tanke på natten valvaka som jag följde intensivt från sängen. Det var ju i princip klart innan natten och det glädjer mig verkligen att det blev Obama. Dax för USA att förändra och skapa något nytt vilket hela världen ser positivt på. Men jag skulle inte vilja byta med honom. Han är hatad av många men älskad av fler.

Men trots förlorad sömn så hängde jag med bra på dagens föreläsningar och efter dagens slut så fortsatte plugget hemma.


Air

Vaknade vid 12 idag och blev ganska chockad när jag tittade på klockan. Tänkte få ut mycket av dagen med träning på morgonen. Men men, det blir inte alltid som man har planerat. Fick ju välbehövlig sömn i alla fall. Sen frukost och sedan lite simmande i stället för träning. Har vart ganska förkyld ett längre tag så simningen kändes bättre idag. Annars en del plugg med avslutande av hemtenta lite annat arbete. Kvällen ägnas åt Tv och lite läsande.

Som de flesta vet så har jag en försmak till musiken från 80-talet men det finns undantag. Air är en fransk grupp som bildades 1995, de kombinerar modern elektronisk synthpop med influenser från 60-tals pop och 80-tals synth.



Måndag

Tillbaks i skolan idag efter en vecka hemma med studier och sjukdom. Var en del att ta in och mycket att göra tiden som stundar. Två veckor kvar innan sista LIA:n så hösten kommer rinna i väg. Suttit hela kvällen med böckerna och datorn i knäet. Aslan har försökt få mig att leka men husse har haft annat att göra så han tröttnade på mig och letade upp en av sina 100:a möss. Så nu springer han fram och tillbaks i lägenheten med musen i munnen hehe.

Synd att inte våra röda bröder kunde säkra guldet idag. Blir till att vänta en vecka till inna guldfesten drar i gång.

Helgen...

Helgen gick fortare än fort. Har inte hunnit med alls det jag skulle göra känns det som. Lördagen ägnades åt studier fram tills 17 tiden då det var traditionell middag hos min faster ute i smedby. Alltid lika trevligt med god mat och mycket att prata o diskutera om. Ja i bland undrar man hur den äldre generationen har sådan stenkoll på personer i dagens Kalmar.

Idag sov jag ut och har sysslat lite med städning och tvätt här hemma. Har hunnut med att titta på en del sport på tv och sitter nu med en hemtenta i folkhälsa som aldrig vill ta slut. Kvällen blir mkt lugn med tankte på tidig föreläsning i morgon bitti. Ser jag fram emot !