Lördagskväll

Lugn lördagskväll med OS på tv för min del. Fantastiska tävlingar för en sann idrottsälskare som jag. Kommer en sammanfattning här i bloggen lite senare i veckan. Med tanke på vissa dåliga kommentatorer så har jag testat att ha bra musik på i stället för deras röster under vissa tävlingar. Funkar perfekt, framför allt i curlingen.

Har vart hemma från jobbet nu några dagar pga muskelinflammation i ryggen. Men känns ganska ok just nu, ska träffa min läkare på måndag och gå igenom kroppen för att se vart det exakta felet ligger.

Melodifestivalen är som vanligt ett enda stort skämt med dåliga artister och ännu sämre låtar. Ja det är tragiskt detta. Tacka vara 80-talet!


Ett klassiskt ögonblick!

Jag har precis upplevt det kanske mest spännande och raffinerade loppet jag någonsin har upplevt. OS är för mig det största man kan vinna och uppleva och att få ta del av detta klassiska ögonblick är få förunnat. Idrotten ger så mycket och detta är det största. Skulle haft annat för mig ikväll men blev lite ändrade planer dessvärre. Hoppas på att kunna ta igen det i morgon i stället!


Filmtips! Rain Man

För er som håller er vakna strax efter tolvslaget i natt. Missa inte ett mästerverk! Rain Man.

Barry Levinsons roliga och gripande skildring om bröderna Raymond och Charlie Babbitt, är kanske en utav 1980-talets bästa filmer. Bättre skådespelare än Dustin Hoffman kan man inte placera i en så fantastisk film som denna. Hans skådespelarinsats som den autistiska Raymond Babbitt gav honom en Oscar för bästa manliga huvudroll. Filmen fick även en Oscar i kategorierna Bästa Regi, Bästa Manus och Bästa film (förstås).


Fredag

Sitter på jobbet och ser dessa drivor av snö som ligger här ute i Smedby. Riktigt snöfall under natten som aldrig verkar ta slut. Skönt med helg då som stundar och framförallt välbehövlig vila för kroppen. Blir en lugn sådan med träning och mycket mys i värmen förhoppningsvis.

Håller på att uppdatera och sammanställa en del musiklistor som jag kommer presentera i bloggen så småningom. Helt från mitt tycke och smak. En smak som smittar av sig till min omgivning!


OS

Fortfarande vinter och den lär hålla i sig ett tag till. Tur då att OS finns att tillgå. Ett OS som har börjat bra med två guld vilket är fantastiskt. Och det bästa har inte dragit i gång än, herrarnas hockeyturnering där vårat land har ett kanonlag på pappret. Det gäller att njuta nu, två veckor går fort!


Helgen

Trevlig helg, en ganska lugn sådan. En sväng till Öland för att hälsa på gamla vänner på lördagen och lite god lunch på det. Kalmar sedan och 30-års firande hemma hos Samuel. Hela gänget var där och för min del blev det mycket musik eller jag skötte rättare sagt musiken. Och då blir det mestadels musik från 80-talet som jag aldrig tröttnar på. In mot Harrys där kvällen avslutades med hela gänget!


OMD

Kraftwerk har genom sin banbrytande och suveräna sting gjort sig till förebilder till många band under 80-talet. Ett av dessa är gruppen Orchestral Manoeuvres In The Dark eller OMD som de flesta känner igen dem som.

Deras debutsingel Enola Gay är ett mästerverk i tekniken att låta synthen göra jobbet och få det att låta så där enkelt. Ett sound som gjorde låten till en dunderhit runt om i hela Europa men framförallt i USA. Under deras ca 10 år långa resa skapades hits såsom  "Electricity", "Walking on the milky way", "Joan of Arc", "If you leave" och "Forever live and die".




Reflektioner...

Jobbat en del senaste dagarna vilket inneburit tidiga mornar vilket jag inte är så tillfreds med. Visst skönt att komma hem tidigt men har så svårt att somna på kvällarna. För mycket böcker där det är svårt att slita sig. På tal om böcker, det går framåt med mitt projekt...sakta men säkert.

Utifrån mina reflektioner och tankar över huvudämnet självkänsla så måste jag återkomma till detta med KASAM som är helt fantastiskt. Ni som har läst hälsans mysterium fårstår vad jag menar. Att vara eller inte vara en del av sig själv och kunna se hela den röda tråden. Det ni kära läsare...det är nyckeln till framgång. Blir mer och mer överväldigad då detta fenomen gång på gång hjälper mig att bedömma min omgivning. Självförtroende kan man skaffa sig, självkänsla jobbar man med under hela resans gång.