Tankar så här mitt i veckan.

Överläggande kräver hjärnans arbete och livet har sina ljuva stunder. En sommar som denna då det finns tid för tanke och reflektioner är till min belåtenhet. Att veta om valen man gjort är de rätta eller om man egentligen kan tänka så. Jag lever i nuet och är ganska bra på det. Allt för få människor gör det och sanningen är den att fler och fler sätter upp mål som är ogenomförbara eller ser tillbaks på gamla minnen som idag och nu inte kan ändras eller påverkas.

Det är ledsamt att se alla som lever i den falska trygghet som finns i många relationer. En trygghet som inte är mer än ordet, utan bara en smörja av tragiska dagar och timmar tillsammans med en partner som man är för rädd för att lämna. Självkänsla och egenskapen och förmågan att lyssna på sin själ är nyckelordet till framgång.

För övrigt så jobbar jag enormt mycket just nu och trivs som fisken i vattnet med det. Semester finns inte på kartan.

Överallt finns ni...


Äntligen...

Fredag igen och veckan är avslutad för min del. Mycket jobb och lite liv utöver det, men jag klagar inte. Ska vara nöjd att man har det så bra som de flesta inte inser.

Så blev det klart i veckan att Kalmar Arena ska byggas. Detta är ett beslut som jag med många många fler har väntat på. Sätt spaden i marken nu genast så vi får uppleva allsvensk fotboll inom en snart framtid här i Kalmar på en arena av toppmodern klass.
 


"A small step for a man, a giant leap for mankind"

11

F
ör fyrtio år sedan blev Neil Armstrong och Edwin Aldrin de första människorna att sätta sina fötter på en annan himlakropp. Denna himlakropp var jordens följeslagade månen, en mytomspunnen plats som är en förutsättning för livet här på jorden. Månlandningen i juli 1969 var höjdpunkten på ett rymdprogram som började över nio år tidigare den 25 maj 1961. För den 25 maj 1961, tio dagar efter USAs första bemannade rymduppskjutning, höll president John F. Kennedy ett tal inför USAs kongress där han satte ett mål för USAs rymdprogram som på den tiden ansågs som väldigt avlägset. Målet var att landsätta en människa på månen innan decenniets slut och ta henne säkert tillbaka till jorden. Med dessa ord hade NASA fått sina order och det vara bara att sätta igång.
 

På bara nio år lyckades NASA med att utveckla helt nya material, verktyg och maskiner som i slutändan ledde fram till det första bemannade månuppdraget i december 1968. För under julhelgen 1968 blev astronauterna Frank Borman, James Lovell, Jr. och William Anders de första människorna att få se månens baksida och inte bara en gång utan tio gånger. Apollo 8 hade dock ingen månlandare med sig, denna var ej helt färdig ännu, utan astronauterna fick nöja sig med att lågsniffa över månytan. Det första uppdraget att ha med sig en månlandare var Apollo 9 i mars 1969. Månlandaren, som var döpt till Spider, fick dock aldrig känna på något måndamm då Apollo 9 endast flög i omloppsbana runt jorden för att testa ut alla system ombord. Den första månlandaren att få närkontakt med månen var Snoopy ombord på Apollo 10. Men inte heller Snoopy fick känna något måndamm under sina fötter då Apollo 10 gjorde i stort sätt samma sak som Apollo 9 men i omloppsbana runt månen.

Den första månlandaren att få smaka på måndamm var Eagle ombord på Apollo 11. Ombord på Egale vid månlandningen den 20 juli 1969 fanns Armstrong och Aldrin. Kvar i omloppsbana runt månen, ombord på kommandoservicemodulen Columbia, fanns Michael Collins. Efter Egale fick även månlandarna Intrepid (Apollo 12), Antares (Apollo 14), Falcon (Apollo 15), Orion (Apollo 16) och Challenger (Apollo 17) känna på hur det var på månen. Månlandaren Aquarius (Apollo 13) var dock inte lika lyckosam då uppdraget fick göras om till ett räddningsuppdrag efter en explosion ombord på servicemodulen. En historisk dag för hela mänskligheten, en dag att minnas förevigt.

Starship

Starship bildades 1985 ur spillrorna av Jefferson Starship. De kvarvarande medlemmarna fick inte juridisk rätt att använda det längre namnet, och valde därför att kalla sig för Starship. Medlemmar i bandet var Grace Slick, Mickey Thomas, Pete Sears, Craig Chaquico och Don Baldwin.
Bandet fick snabbt sin dittills största hit under någon inkarnation med låten "We Built This City" (skriven bland annat av Bernie Taupin), som blev etta både på Billboardlistan och på Trackslistan.

 



Bandet fick ytterligare en USA-etta med balladen "Sara", men deras allra största hit blev låten "Nothing's Gonna Stop Us Now" ur filmen Skyltdockan (Mannequin), skriven av Dianne Warren och Albert Hammond och producerad av Narada Michael Walden, som blev etta både på Billboardlistan och på Englandslistan, och nådde topp-3 på Trackslistan.

 


Gruppen upphörde några år senare och dessa två underbara låtar är för mig mästerverk som spelas överallt runt om i världen fortfarande...

Say it...

Så enkelt, så underbart. Musik från det bästa årtiondet!


Äntligen ut!

Fick några timmars sömn i natt trots allt och jag känner mig ganska pigg idag. Underbart väder på morgonen och efter lite vila på förmiddagen så beslutade jag mig för att åka ut på sjön en sväng. Inne i stan var vattnet stilla och lugnt men ute i sundet så kom vågorna. Men med lite god mat i kroppen och en massa solande, så var det inget som störde mig nämnvärt.

Karl

Hjälp mig!

Mycket jobb för min del nu i dagarna, klagar dock inte när jag trivs som en fisk i vattnet.

En himmla massa turister i Kalmar just nu och speciellt i mina kvarter på väg och i från vårt kända slott som vi är mycket stolta över. Problemet med dessa turister är trafiken och deras okunskap om vilka regler som gäller eller inte. Kalmar är en relativt liten stad men ändå ska det vara så svårt att köra bil på ett korrekt sätt. Men det har sin charm det också.

Nu snart iväg till jobbet för ett lång pass som sträcker sig tils i morgon bitti. Får hoppas det blir lugnt och stilla!

Nu behöver jag er hjälp kära bloggläsare. Mitt stora intresse för musiken och filmerna från det glada 80-talet vill jag gärna dela med mig till just er. Vad vill ni att jag skriver om???....kom med förslag till mig, va inte blyga!


Boys Boys Boys

Med tanke på att vi är mitt i den hetaste sommarmånaden så måste jag visa en skön video från 80-talet. Bad, drinkar och Sabrina. En låt som de flesta känner till och det var också denna som hon slog igenom med. Kan ses som ganska sexistisk men jag tycker det är med en skön glimt i ögat som Sabrina drar upp bikinin och får alla killar att andas intensivt. För visst är hon vacker!


Söndag...

Helgen är snart över och jag känner mig totalt utvilad och redo för nya dagar på jobbet.

Fredagen tillbringades först hemma hos Ullis där jag och Tomas var på en mycket trevlig liten förfest. Mycket vin och kall god cider stod på bordet, innan vi drog oss inåt till Krögers för mer samgänge. Har på senaste tiden mer och mer fastnat just för det stället, mkt för att det är ett trevligt klimat med bra människor och en avslappnad miljö.

Under resten av helgen har jag mest tagit det lugnt och jobbat med mitt projekt. Ostadigt väder har återigen gjort att båten fått ligga kvar vid bryggan. Vännerna ska till Strand ikväll men jag stannar dock hemma. Skönt att ta det fortsatt lugnt!

Ledighet

Efter åtta dagars jobb har jag nu en välbehövlig ledighet på några dagar vilket känns kanon. Har passat på under dagen att fixa praktiska sysslor här hemma såsom städning, putsning av fönster och tvättande. Även vart inne i stan för lite ärenden. Inget båtväder idag dessvärre och får nog vänta tills nästa vecka när det gäller att ta sig ut på sjön.

Lugn kväll som det ser ut just nu, men den saken kan ändra på sig fort om rätt förslag kommer.


Helgen...

I helgen var det dags för min storasyster att få sin Anders och det var ett underbart ögonblick att få närvara. Kärlek är något som är svårt att förklara i ord. Men på ett bröllop blir detta ord så påtagligt där alla känslor kommer fram på samma gång. De gifte sig hemma på deras vackra ägor med de närmsta närvarande. En lyckad dag och ett lyckligt gift par!

Jag och Elin

blogg

blogg






Trevlig kväll i vattnets tecken

Veckan går fort och fredagen är redan här vilket innebär jobb för mig nu i eftermiddag.

I onsdags så var det dags för svensexa för min systers sambo. Ja de ska bli man och hustru i morgon så vi var tvungna att hitta på något kul med Anders. Hämtade honom hemma i huset och sedan infärd till Stensö där båten väntade. Ut på sjön för att sedan inta en ö där grillning vankades. På vägen ut ur kanalen så är det begränsad hastighet och detta var kustbevakningen väl medvetna om och kom i fatt oss på några röda. Vi klarade oss med en varning eftersom hastighetsbevakningen inte hade startat än som tur var. Grillning på ön och sedan var det dags för Anders premiärtur med ringen efter båten. Hur underbart väder som helst och kvällen avslutades inne i centrala Kalmar där vi intog en del alkohol.

Karl