Vilken underbar nyhet!

Under titeln Forever Young samlas nu några av 80-talets bästa artister till en fantastisk musikfest. Men Forever Young är ingen vanlig musikfestival på en lerig åker med långa köer till bajamajor. På Forever Young är maten varm och ölen kall och inte tvärtom. På Forever Young är köerna minimala och det satsars stort på alla former av bekvämligheter – allt för att musikfesten ska bli just en fest!

Sammanlagt festars det loss sex gånger i sex olika städer med Forever Young, internationella storheter som ALPHAVILLE med sångaren Marion Gold i spetsen. Och vad sägs om kultartisten JAKOB HELLMAN som spelar hela sitt hyllade album ”…och stora havet” (1989) ? Forever Young bjuder också på REEPERBAHN med Olle Ljungström som inte stått på scen tillsammans sedan 1986 men som nu återförenas exklusivt på Forever Young. Men det slutar inte här, det kommer löpande avslöjas fler svenska och internationella toppartister till Forever Young turnén.

Turneplan:

Linköping 6/8
Varberg 7/8
Eskilstuna 13/8
Helsingborg 14/8
Gävle 20/8
Kalmar 21/8

Kommer att presentera dessa artister mer ingående under våren här i bloggen!



Vårväder

Fantastiskt vårväder idag. Ledig och hade planerat klädinköp på Öland vilket dock inte blev fallet då jag inte hittade ett enda passande plagg. Tillbaks till stan och besökte nog varje butik och efter mycket tvekande blev det en jacka och ett par skor. Annars brukar jag inte vela utan handlar alltid på impuls.

Lugn hemmakväll med ny musik på spotify och hockey som precis har avslutats där HV är vidare till semifinal. Hjärtat klappar!

Denna dag ett liv...

Lördag igen och en jobbvecka är över. Lugn dag med en sväng på stan och sedan kvartsfinaler i hockeyslutspelet. Klädde mig något för kallt och ska inte lita på vädergudarna i deras så kallade "jobb" något mer.

Lyssnar en del nu på donkeyboy, det norska bandet som spelas flitigt i radion. Gruppen bildades redan -05. Och vilka kan vara deras förebilder om inte Norges största band genom tiderna, A-ha. Bröderna Sundberg har en unik sångstämma som kommer ta dem långt!


Fruktansvärt !

Livet är inte rättvist. Tankarna går till er idag.


Videoblogg schlagerfestivalen 2


Videoblogg schlagerfestivalen 1


Ikväll smäller det...

Då var det dags för final i melodifestivalen ikväll då. En oviss sådan vilket gynnar mina favoriter. Tjejerna från Skara. Tyvärr tror jag och har en stark känsla att svenskarnas dåliga smak och röstande på artister de känner till kommer att slå tillbaka för gruppen.

Förra årets bidrag är som bortblåsta och många artister som då i media fick sitt stora genombrott de har glömts bort idag. Vi lever i nuet och musiken likaså.

Denna kvällen kommer att vara början på något stort för fyra tjejer. Deras musikgenre, vilja och talang kommer att ta dem långt i livet, mycket långt.

Lycka till ikväll, ni vet att ni är vinnare hur det än går. Heja Timoteij!



Min analys av bidragen i årets schlagerfestival

Har ju inte direkt suttit fastklistrad de senaste lördagarna då kvaltävlingarna till melodifestivalen har ägt rum. Men för att kunna göra ett seriöst utlåtande om vilken låt som har mest chans till att komma på en bra plats i Oslo så har jag lyssnat igenom alla bidragen.

Och kommit fram till att låten Kom med gruppen Timoteij har absolut störst chans. En låt som skulle fungera i stora delar av Europa. Internationell och helt klart en hit. Jag gillar också att se att tjejerna inte bara kan sjunga utan även spela visa instrument. Låten blir bara bättre och bättre ju mer man lyssnar på den. Jag ska till och med rösta nu på lördag!


Foreigner

Foreigner är ett amerikansk/brittiskt rockband bildades i slutet av 70-talet. De är antagligen mest kända för låten "I Want to Know What Love Is".

Gruppen slog igenom direkt efter bildandet men det var först i början av 80-talet som gruppen blev riktigt stor.
Man hade tidigare riktat in sig på mer hårdrock, men öppnade 1981 även upp för ballader med albumet 4 och låten "Waiting for a Girl Like You".

1984 fick gruppen en mycket stor hit med balladen "I Want to Know What Love Is". Efter detta började gruppen falla isär då soloprojekt gick före arbetet med gruppen även om man hade en del hits som till exempel "Say You Will".

Många känner igen gruppen just för deras ballader och så även undertecknad. Pampiga låtar som hela tiden stegrar med kör och skönsång i bagrund av ledsångaren. I want to know what love is, är för mig den kanske bästa och mest känslomässigt påverkbara balladen från 80-talet. Video är nästan i samma klass. Lyssna och njut!



Redo igen...

Repat mig efter sjukdom och dyligt. Var hos läkaren och tog en massa prover som jag inte har fått svar på än men hoppas på gott resultat. Åter till jobbet i går vilket kändes bra. Bra natt med mycket sömn så idag mår jag helt ok.

Vart och klippt mig och sedan lunch med Petter. God pasta med fläskfile intagen och därefter in till stan för lite shopping. Blev en jeansskjorta på brothers och lera ?!, till håret. Var även uppe hos Petter och fick parfymen han så snällt hade inhandlat åt mig någonstans i världen, jag vet inte vart.

Nu vila, ikväll middag, och träff med Smedåsfolk för festligheter.