Lördagkväll

Jönköping i Torsdags. Värdigt och bra avslut och nu ser vi framåt. Det var en helt underbar stämning på läktaren och jag satt precis vid HV:s bås. Kunde hör spelarna prata med varandra för en kort sekund på uppvärmningen. Sedan drog NBS i gång med bland det högst trygg jag vart med om i KA. Fantastiskt och underbart! I sådana lägen så är en förlust inte så viktig. För vi fans som har hållt på HV sedan många år tillbaks vet att på den tiden var det viktigaste att spela en bra hockey.

Annars lugnt på jobbet, åter till lunken och tjafset. Min erfarenhet av tidigare privata företag går inte att jämföra med kommunala verksamheter.

Idag fotboll på GA, ett riktigt sömnpiller och till råka på allt så tappade jag ut ölen i paus.

Åter tillbaks i tankarna och funderingarna över framtiden. Mycket är oklart med vissa tankegångar är mer kongkreta än andra.

Stolthet inom mig

Helgen snart avslutad och jag känner mig stark inombords. Det som många nu går igenom har jag redan fått erfara. Allt i ett sådant arbete måste få ta den tid det tar. Det går i vågor och sakta men säkert så kommer acceptansen.

Skulle åkt till Jönköping i går men kände att jag inte hade klarat det ensam så stannade hemma och följde allt på nätet. Träffade vännerna i går kväll som förstod min och alla andras saknad, de ställde upp enormt mycket och hjärtat känner en stolthet och kärlek till min omgivning. Vi var ute en stund på ett av Kalmars uteställen. Lagom med folk och en trevlig stämning.

Idag träffat familjen då vi firade Alva som blev 3 år i veckan.

Veckan inleds med ledighet från jobbet, men ska passa på att träna dubbla pass. Jobb onsdag och sedan åker jag till Jönköping för att se HV i seriepremiären. Ska passa på att shoppa lite också.

Fortsatta tankar om Stefan...

Torsdag kväll och dagen har varit riktigt tung och fortfarande är det svårt att förstå vad som har hänt. Har lyckats att fokusera på det jag ska göra under dagen men när jag kom hem så brast det.

Stefan var den kanske viktigaste kuggen under framgångsåren under 2000-talet. För mig är han inte bara en spelare utan en person som från första början gick rakt in i hjärtat. Och då ska ni veta att mitt hjärta är ett av de största och mest HV trogna som finns.

Min omgivning förstår inte detta, men för mig är han som en nära vän som har varit betytt enormt mycket undera alla dessa stunder laget har spelat. Alla intervjuer där man ser och märker äkthetens i hans stora själ och hjärta. 

HV är Jönköping och guden är Stefan Liv. Finns ingen person som ens kommer i närheten av han i min stad. Känner en stor behörighet till HV-familjen som är stor...enormt stor har jag märkt när något sådant här inträffar.

Råkade se bildspel från Stefans bröllop i somras. Det skulle jag inte ha gjort. Gjorde så fruktansvärt att se, för det var så himmla vackert och äkta. Hela HV familjen var där. Med Johan som bestman.

Livet måste gå vidare, men det får ta den tid det tar.

Fruktansvärt...en av de största finns inte mer....

Jag möttes av det fruktansvärda beskedet på jobbet idag och trodde verkligen inte att det var sant. Stefan Liv död, en av mina absolut främsta förebilder och idoler. Det går inte att inte älska denna person.

Mitt intresse för HV började långt innan Stefan tog en plats i laget, men det var först när han gjorde det som framgångarna kom.

Jag glömmer inte finalserien 04 mot FBK där Stefan var helt outstanding under hela slutspelet. Tre nollar och blev i och med detta en gud för oss med HV-hjärtan. Finns det liv finns det hopp sa man i Jönköping och i Småland.

En profil med karisma och en enorm ödmjukhet som går rakt in i hjärtat. Jag kan inte förstå detta, har gråtit enormt mycket. Stefan kommer alltid att ha en mycket mycket speciell plats i mitt hjärta. Ett HV-hjärta som lider och gör ont...så ont....

Tack Stefan för alla dessa stunder under åren. Tack för att du var den personen du var och är.


Det går bra nu...

Var åter tillbaks på jobbet förra veckan och det var sig likt. Hade en lugn och skön första helg med bra kollegor som sig bör. Kommer nog att bli en del förändringar under hösten om allt blir som det planerats.

Börjar också få det riktigt klart här hemma. Lite små prylar som ska upp på väggarna och stolar till köket.

Ligger på ganska bra nu i träningen och då främst löpningen. Har verkligen på kort tid förbättrat konditionen avsevärt och även hittat en ny löpteknik som passar mina knän perfekt. Springer en del på astfalt när tempot är samma och på annat underlag då jag tränar intervall. Kommer testa min fot under nästkommande vecka då innebandyn drar i gång, blir till att hålla tummarna för att den ska hålla.

Dagens låt!