Svårt att räcka till...

Trevlig gårdag där jag under dagen var ute hos min syster för att passa Alva under tiden hon skulle försöka klippa gräset. Men det gick inte så bra då mamma försvann utom räckhåll så räckte morbror Karl inte till, och det slutade med att alva fick följa med runt på klipparen. Såg ganska kul ut och till slut så somnade hon.

Fotboll på kvällen hemma hos Tomas och vi fastade framför en massa gamla inspelade videos som han filmar under fester och dylikt. Sedan en sväng till förfest på Unionsgatan och vidare till Harrys där det var en del folk och bra stämning.

Förfest

Utgång

Utgång

Utgång

Total eclipse of the heart...

One hit wonder brukar man prata om. Men frågan är om inte Bonnie Tyler är för stor och har släppt för många andra hits för att just denna låten ska bli listad som detta. En storslagen låt på många sätt, en superdunderhit världen över.

Låten fanns med på Tylers album Faster than the Speed of Night från 1983. Albumet utgjorde något av en comeback efter genombrottet med "It's a Heartache" från 1978. "Total Eclipse of the Heart" släpptes även som singel och blev en stor hit världen över. Den låg etta på singellistan i bland annat USA, Storbritannien och Australien. Sången är antagligen Jim Steinmans mest kommersiellt framgångsrika låt hittills och definitivt Bonnie Tylers mest framgångsrika låt någonsin.


Den fullånga versionen av "Total Eclipse of the Heart" är cirka sju minuter lång och har uppbyggnaden 4-taktersintro - vers 1 - vers 2 - refräng - instrumentalt (motsvarande en vers) - vers 3 - refräng - långt slut med upprepanden av vissa rader och "fade out". Det är dock vanligare att man kommer i kontakt med en kortare version, "radio edit", (4:29) med uppbyggnaden 2-taktersintro - vers 1 - refräng - instrumentalt (motsvarande en vers) - refräng - lite kortare fade out-slut. Versionen som hörs i videon (5:28) har följande uppbyggnad: 3-taktersintro - vers 1 - vers 2 - refräng - instrumentalt (motsvarande en vers) - refräng - fade out i ungefär en halv minut-slut. Versernas "turn around"-rader sjungs av Rory Dodd.


Ett flertal artister har gjort covers på låten. Mest framgångsrik blev Nicki Frenchs dansanta version från 1994, som bland annat nådde andraplatsen på Billboard Hot 100. Till andra artister som spelat in den hör Jan Wayne och Westlife. En fantastiskt version av denna låt gjorde Mimmi Sandén under Talang 2007. Vilken röst denna tjej har, helt otroligt ! Lyssna och njut under orginalet här nedan.





Debuten avklarad

Är ganska nöjd idag med insatsen från i går. Trots storförlust gjort jag en god insats och foten höll efter år av stiljtje. Kroppen mår som den förtjänar idag. Många olika muskler som värker som jag inte trodde fanns. Men det var verkligen superkul att få spela och komma in i gänget igen.

Idag vila för kroppen och musklerna. Har vart på Öland en sväng för att inhandla skor. Gick dock inget vidare och är nog första gången jag gick hem tomhänt från Köpstaden. Sedan en lång promenad på Allvaret för att få musklerna att vakna till. Blev dock motsatt effekt då jag knappt kan gå ikväll. Men i morgon tar jag nya tag!

Funderingar...

Jag slutar aldrig att förvånas över människor och dess förmåga att inte klara av livets svårigheter. En gång var jag där, oerfaren och ny på livets början. Det var några år sedan och detta förändrade en stor del av min inställning till tillvaron och hur man ska klara av den. Varför hela tiden fastna i en bubbla där ens tankar går runt och runt och hela tiden återkommer till ens mest känsliga del av kroppen. Är det inte så att allt handlar om att acceptera sig själv och problemet. Utåt ska allt verka så underbart och harmoniskt och det finns inte en tanke bakom agerandet, tilliten och känslan att klara av att bearbeta sina känslor. Fundera på detta kära läsare!

Skön jobbdag med ett gott tecken på framtidstro. Och i morgon ska jag återigen göra debut i målet. Ska bli riktigt underbart att få känna på det gröna gräset igen!

Sammanfattning av veckan...

Söndag och helg med sammanfattning om veckan som gått. Relativt mycket jobb och ganska långa dagar. Har ett ganska uppstrukurerat liv på det sättet nu att jag vet hur jag jobbar och med vilka, däremot är framtiden osäker. Förhoppningsvis besked nu i veckan eller kanske nästa.

Utöver jobbet har jag träffat Alva nu i veckan. Jag och pappa var barnvakt medans syster klippte sig. Var helmysigt, vi gick på museum och hon skötte sig utmärkt!

Helgen var mycket speciell på många sätt, inte minst känslomässigt. Har ju som regel att inte skriva om sådant i bloggen men kan nästan inte hålla mig.

largos

Åter till gymmet

Ledig nu i några dagar då jag går ned på timmar i stället. Blir väl lugnt nu månaden ut och sedan mer att göra i sep. Men det kan vara skönt att få ta det lugnt och komma i gång med träningen ordentligt, motivationen har inte vart på topp direkt. Ska göra ett lite speciellt upplägg på gymmet till att börja med och se hur kroppen svarar på det. Också försöka få med en god vän som jag tränade med för några år sedan. Vi har nästan samma sätt och se på detta med träning så det kan nog bli lyckat.



Thompson Twins

Thompson Twins var en brittisk popgrupp bildad i Chesterfield 1978. De spelade en synthbaserad popmusik, och tog sitt namn efter Dupondtarna i serierna om Tintin. De började uppnå kommersiell framgång 1983 och gruppen bestod då av Tom Bailey (sång/keyboard), Joe Leeway (slagverk) och Alannah Currie (sång/slagverk). Deras definitiva genombrott kom med låten "Doctor, Doctor" som blev etta på Heta Högen 1984.


1985 uppträdde bandet på Live Aid och fick under uppträdandet sällskap av en viss Madonna. Under en turné i USA fick Tom Bailey ett sammanbrott, men gruppen kunde trots detta spela in den framgångsrika LP:n "Here's to future days", vilken innehöll Tracksettan "King for a Day". 1986 lämnade Leeway gruppen, och den fortsatte som en duo under flera år. 1993 lade Thompson Twins ner verksamheten, och Bailey och Currie bildade trion Babble.

Ja vad ska man säga om denna gruppen. Under mitten av 80-talet blev de enormt stora och låtarna hade ett speciellt sound med mycket synthinslag men även speciella slaginstrument. En av mina absoluta favoritgrupper och visar nedan här två av deras kanske mest kända låtar. Det finns fler, var så säker !




Framtiden ?

Sommaren är snart över och hösten närmar sig med stormsteg. Skolarna drar snart i gång och rutinerna återtas för de flesta i detta land. Dock inte för mig då min höst fortfarande är ganska oviss. Tar en dag i sänder och lever i nuet. Inom någon vecka vet jag svaret som gör mig redo att inta och anta nya utmaningar.


Jobb, stranden och fest...

Gick av mitt pass i går morse efter en lugn och skön natt där jag fick några timmars sömn. Hem för att vila men kände att stranden lockade mera. Så jag åkte över till Öland med Tomas och Samuel. Blev en sväng på köpstaden och sedan var det tänkt att vi skulle hitta någonstans att sola och bada men det var fullt överallt så vi drog oss tillbaka till Kalmar och la oss i stället på Bergavik där vattnet var väldigt svalkande.

Ut till Per i Berga för lite grillning och trevligt festande. Grillning, rödvin och lite pistolslekande på det gjorde att vi alla var i perfekt stämning för att ta oss ann Kalmars uteliv. Stadsfest i stan och medvetenheten om att det borde vara fullt över allt på alla krogar var uppenbar för oss alla så vi drog oss till Harrys där vi blev kvar resten av kvällen. Syster och Joel anlände således med sina nystylade frisyrer. En mycket trevlig kväll måste jag säga...

stadsfest

stadsfest

stadsfest


Nattens timmar...

Natt mot fredag och jag är pigg som vanligt ! Eller jag gillar natten, lugnet och ovissheten om vad som komma skall. Veckan har inneburit jobb och underbart väder här i Kalmar. Med andra ord lite press i solen för min del.

Hösten är ganska oklar för min del men i dag kom ett besked som gör att min framtid nästkommande år är mer än osäker här i Kalmar. Har några veckor kvar att ta en riktigt beslut, känner dock ingen panik. Det kan ändras fort...väldigt fort....


Trevlig kväll på byttan

Efter några dagarna ganska intensivt jobb så är jag nu ledig över helgen och en bit in på nästa vecka. Har passat på att besöka gymmet där jag var nästan ensam. Skönt nu under sommaren att den stora massan försvinner, men på kvällarna är det fortfarande bra tillströmning av folk.

I går var jag med vänner och syster på byttan för lite trevligt samkväm och lyssnande på musik. En riktigt bra grupp som körde covers med storartad stil och elegans. Sedan Kalmars bästa DJ, som har förmågan att spela låtar från det bästa årtiondet. Ni vet vilket.....

Syster och Joel

Tomas, Jag, Samuel

Syster och Jag