Året

Jag lämnar detta året med tankar åt dig mamma. Året då min mamma gick ur världen och numera tillbringar hon sina dagar uppe i himmlen där jag kommer göra henne sällskap när det är dags för mig att lämna jordelivet. Det tog tid att inse att det var så allvarigt som det var, och ingen trodde nog att det skulle gå så långt som det gjorde. Det går inte en dag utan att jag tänker på dig däruppe, vad du har gjort för mig och mina familjemedlemmer. För en familj det var ju det vi var tillsammans och den tiden kommer alltid finns i våra tankar. Du uppfostrade oss barn till vad vi idag är. Jag är så otroligt tacksam för livet du gav mig och åren du gjorde till livets bästa. Jag kommer gå vidare de vet du, du vet att jag kommer bli något stort och det är tack vare dig mamma. Jag kommer berätta om mitt liv när vi ses i framtiden. Jag älskar dig så !



Det finns ljusa punkter från detta året också. Och det fick du också uppleva mamma. HV71 tog SM-guld, vilket är enormt stort för mig och hela småland. Kalmar FF tog likaså guld men då i fotboll. Väldigt viktigt för staden Kalmar.

Ett liv har kommit till jorden. Emma födde lilla Alva som är så underbar och som jag älskar så mycket som resten av familjen. Livet kommer att gå vidare, det finns inga andra alternativ.

Mani

Näst sista dagen på året och sista dagen på jorden kändes det som när man såg allt folk på Maxi. Alla trängdes och vagnar överallt. Har svårt för denna köpmani, precis som att maten kommer ta slut nu detta året. Denna överkonsumtion av mat och annat. När jag fick höra att det sedan va kö in på systemet så orkade jag inte med och bad i stället pappa lösa detta åt mig medan jag väntade i bilen utanför.

Annars fortsatt pluggande och planerande inför framtida studier. Lugn hemmakväll med HV seger vilket alltid är välkommet. Nu är de med på allvar igen efter 5:e raka segern. Jag börjar känna igen fjorårets HV.


Hälsans mysterium

Studierna drar snart i gång även om det mestadels kommer vara praktiskt denna sista termin. Med andra ord så har dagens timmar gått i studiernas tecken och då boken hälsans mysterium som jag nu läser för andra gången. Sällan har jag blivit så påverkad av detta mysterium om det ligger mig varmt om hjärtat. Mitt sätt att tänka och analysera människans val här i livet. Påfrestningar som uppstår och hur man går vidare efter händelser. Ja mycket intressant även om annat kommit in sista timmarna på kvällen, som gjort att förmågan att koncentrera sig har fått sig en skutt och boken ligger nu på behörigt avstånd från mig.



Dessa vakter...

De sista dagarna av året går fort och snart är nyårsafton här. Vilat upp mig ordentligt utan träning på gymmet, dock promenader varje dag vilket kan behövas. Hur som helst så var vi ett gäng hos syrran i går och drack lite alkoholhaltiga drycker för att sedan dra oss in till stan i det kyliga vädret. När vi kom till harrys så var kön ringlande lång och jag tvekade redan där men gick ändå och ställde mig sist med de andra. Detta med köer är inget för mig efter att ha stått i kö på strand förra sommaren i 3h och 40 min, hur funtad nu man får vara. Men dessa osmidiga och inkompetenta vakter låter  kön ringla på i snigelfart, då fick jag nog och gick vidare. Ledsamt att en stor kedja som harrys sviker sina besökare gång på gång. Vidare till ett hotell av den gamla varianten där champagnen flödade och den rätta musiken spelades.  


Juldagen...

Årets mest överskattade utekväll juldagen är nuförbi och jag är helnöjd. Dock trött och seg men det var en super trevlig kväll i går. Var under stora dela av dagen hos pappa för att installera tv och hemmabio som jag åkt o köpt till han. Riktigt bra ljud och minst lika bra bild. Han skulle ha middag senare på kvällen så jag hjälpte till med förberedelserna innan jag åkte hem för att förbereda mig inför förfesten hos Robert o Anna. Väl där som kom hela kompisgänget en efter en och cidern smakade extra bra. Några timmar in på kvällen var det dags för musiktävling som Robert och jag hade knåpat i hop med all vår kunskap och list. Mycket lyckade frågor och alla var nöjda med detta inslag. Fortsatt drickande och sedan utgång till harrys. Bra musik som alltid, mycket italodisco som är dansvänligt. Hem lite innan stängningsdax för att avsluta kvällen med lite film och mat hemma. Mycket lyckad kväll med lagom folk ute vilket underlättar.

Idag lugnt med mat hemma hos pappa med systrarna. Det sista av julens läckerheter och vila med julkonsert från Köpenhamn. Hem för att se HV krossa SSK. Så dagen var oxå ganska så lyckad även om jag är ganska så sliten. Behöver en skön sömn i natt för att vara redo för nya upptåg i morgon.




Julafton

Barnen dag nummer ett är här, alltså julafton. En dag som alla andra för mig med skillnaden att man sitter ned, äter och åter äter. Väcktes av pappa vid 08 då han ville att jag skulle sätta på radion för att kusinerna skulle sjunga julsånger tillsammans. Var mitt inne i en underbar dröm så jag somnade om direkt för att sedan vakna några timmar senare. Ut till smedby för julfirande och mat vid 13. Trevligt med familjen och jag fick fina klappar. Passade på att ta en del foton och flest på alva som var så fin i sin klänning. Nu en lugn kväll med film och sedan mycket sömn innan morgondagens festligheter som jag ser fram emot.

Alva i sin fina klänning


Dagen innan

Dagen innan julafton och julstämningen har inte kommit än heller. Visst lite kallare är det ut. Var ute tidigt i morse för att inhandla den sista julklappen och sedan hem till pappa för att hjälpa till med maten inför morgondagen. Ska hem till elin om en stund för lite mat o så. Sedan blir kvällen lugn.

Denna ständig julmusik som spelar överallt. Och jag ska därför för er visa vilken låt som är den bästa jullåten. Stod mellan två låtar, båda från 80-talet såklart. Men här kommer den....

Trevlig lördag

Mycket trevlig lördag med gänget som började för min del med lite lunch och sedan fotboll på det. Underbart att komma in på relaxen, känna värmen från bastun och poolen ! Perfekt för kroppen och själen och sådan behöver man unna sig oftare. Hade ju erbjudit massage till intresserade och det var ett gäng som hakade på så händerna gick varma. Sedan mer bubblande och drickande och kvällen slutade på harrys där det var en hel del folk. Bra musik som vanligt och jag tacker er grabbar för en kanonkväll, ett stort tack till ordförande Tomas som fixade i hop hela kalaset på ett mycket föredömligt sätt...


Regn och åter regn...

Det borde vara julstämning ute med snö och kyla men icke. Regn, värme och åter regn. Har städat hela lägenheten exemplariskt och nu skiner det över allt. Den enda som inte gillar det är Aslan, han hatar damsugaren och ger mig arga blickar i samband med detta. Men nu ligger han och sover bredvid mig här, som en stock går inte att få liv i han. 

Har också suttit en del framför datorn och youtube där jag har letat efter guldkorn från 80-talet. Finns så mkt att lyssna på och varje video är som en lite film, med svävande fantasier och underbara skildringar av texter.
 

Ledighet!

Lovet är här vilket känns underbart. Att jag har tagit mig igenom denna termin trots livets förändringar har gjort mig ännu starkare som person. Tenta i morse som gick sådär, lång och svår. Lunchade ute på flyget med micke, pontus, matilda och sandra vilket var kanon. God mättande mat och trevligt snack även om det gick lite ur styr under vissa stunder hehe. Glad att jag har er ska ni veta.

Har sedan dess städat och rensat ur mitt förråd, fått lite struktur på det och slängt en massa kläder. Kul att hitta alla gamla rugbyprylar från tiden då man var ytterst vältränad *ler*. Ska fortsätta lite med det i morgon så det blir perfekt till jul. Annars en lugn kväll nu med en super film, apollo 13. Jag och Nasa, vad är det med mig.....hehe....

Lyssna och njut av 80-talets ljuva toner.


Sista tentan

Sitter med sista plugget för denna terminen. Eller sista plugget inför en tenta vilket jag har i morgon. Näringslära 250 sidor så hjärnan går på högvarv. Känns som det får bära eller brista, har dessvärre inte efter omständigheterna så mycket motivation. Om en vecka är det julafton och om 2 veckor så är detta året slut. Ett år som har varit mitt tuffaste rent känslomässigt under dessa 27 år. Så självklart kommer tankarna tillbaks.

Ett halvår kvar av studierna och sedan är det time för nya utmaningar och erfarenheter. Har vissa ideer som jag hoppas kunna förverkliga så småningom. Mål måste finnas men framför allt måste de vara realistiska och kunna genomföras.


Julfest med förfest hemma hos pontus


Planering för stundande festligheter

Då har vi avslutat två dagar med APB, KPB och LPB. Ja vad innebär då dessa förkortningar. Det är helt enkelt olika bedömingar man gör på de anställa på en arbetsplats för att få fram vissa svar på frågor runt arbetsmiljö och dyl. Ganska så segt och mestadels teori. Dessa ska vi ha med oss på nästa LIA tillsammans med HPB. Nu är det snart lov, eller lite lediga dagar från skolan kan man säga. För arbete finns det att göra, en hel del och framför allt jobb runt mässan. Ska vi ro hem den så måste utställarna ge oss positiva svar snart. Tiden är knapp men jag tror vi fixar det.

Planerat lite inför stundande festligheter och kommit fram till att juldagen blir det förfest hemma hos Robert och Anna, med musiktävling och trevliga människor. Nyår som vanligt hemma hos Tomas på söder. Alltid lika trevligt och förra nyåret var en händelserik tillställning. Ser fram emot dessa festligheter väldigt mycket, och redan på lördag blir det en heldag med aktiviteter och njutning på relaxen. Själv så ska jag massera de som vill och det gör jag med glädje.



Tillbaka till framtiden

Idag ska jag presentera min andra klassiker från 80-talet, eller det blir en triologi kan man säga. Nämligen " Tillbaka till framtiden". Tidlös klassiker som har allt: spänning, action, häpnadsväckande effekter, engagerande story, smart och detaljrikt manus... och framförallt härlig humor. J Fox och Lloyd är suveräna i huvudrollerna och bjuder verkligen på sig själva. Manuset är briljant och regin innovativ med non-stop action, sann äventyrskänsla, en del romantik och hysterisk situationskomik samt genomtänkt science-fiction. Underbar upptrappning av handlingen med dubbelklimax på slutet och dessutom en fin avrundning. När jag såg 1:an för första gången så blev jag verkligen tagen. Tagen av att resa tillbaka till framtiden, och jag drömde faktiskt väldig ofta om filmen som påverkade mig enormt mycket och gör än idag. Har ni inte sett dessa filmer så se dem. Ni kommer att fastna och tänka en extra gång över bara tanken !

Helgens sammanfattning

Julfesten i fredags blev lyckad, och då menar jag att jag har en känsla av att de flesta var nöjda med kvällen. Mat med sånger och sedan lekar på det. Lekar som artade sig högst oväntat hehe. Det är ju så att julen är en enda stor tradition, ja allt man gör ska göras år på år. Så nya influenser är alltid välkommet. En del försvann lite då och då och kvar blev en tapper skara festprissar som drog sig till harrys, men först lite förfest hos Pontus. Drack sangria vilket är mycket underskattat, jag blev fast helt enkelt. Fortsatt dansande och sedan tackade jag för mig.

Lugn lördag med luciafirande med familjen, och framför allt lilla alva som bara blir sötare och sötare för varje dag. Blir så glad av att bara se henne, får vara en del av hennes framtid.

Kom precis hem från Stockholm då som jag skrev jag skulle besöka idag. Och vad har en lantis som jag att göra i storstan? Ja inte mycket med tanke på stressen och jäktet i vimmlet av människor som rör sig åt olika håll i en faslia fart.
Pappa har köpt en bil som jag var uppe och hämtade. Och inte vilken bil som helst. Har sutti hem och njutit av kvaliten i motorn, komforten och lyxen. Ja ibland är livet underbart.
 

Snart dax för julfest

Upp tidigt i morse för promenad till simhallen där jag körde ett lugnt pass i vattnet, låg mer under vattnet än över kändes det som. Underbart att känna hur kroppen kommer i gång och jag tror inte det finns ngt mer avkopplande sätt för mig att samla kraft.

Annars ganska lugnt i skolan med igenom gång av skriven rapport från senaste LIA och efter det beräkningar manuellt på den stundande HPB:n. Och i morgon är det dax för julfest för oss friskvårdsstudenter på skolan som ska bli skoj. Julmat, sång och lekar, och en och annan 80-tals låt om jag får bestäma. PÅ söndag sticker jag till Stockholm för ikväll blev det klart men jag berättar mera senare hehe.....


St Elmos Fire

Då är det time för att lägga fram lite filmer från 80-talet som har påverkat mig mycket på olika sätt. 80-talet är ju ett ganska okomplicerat årtionde där du som person kunde vara dig sjäv i alla lägen. Dett ämne kan jag prata om hur mycket som helst men nu till filmerna. Jag tänker inte göra någon lista utan presenterar lite filmer då och då och berätta lite kort om dem.

Idag, en av de absolut bästa "brat pack filmerna" St Elmos Fire. Handlar om ett gäng ungdomar som precis har gått ut college och man får följa dessa individer i livet utanför trygghetens murar. Dessa sju vänner ska ut i den "riktiga världen", där de konfronteras med sånt som karriärer och plikter. Leslie och Alec (Ally Sheedy och Judd Nelson) försöker förtvivlat att rädda resterna av sitt förhållande. Wendy (Mare Winningham), en blyg jungfru, döljer sin förälskelse i Billy (Rob Lowe), som är en motsträvig far och äkta man som fortfarande söker nya mål. Kevin (Andrew McCarthy) är en cynisk författare som föraktar kärleken, tills han upptäcker att han är förälskad i sin bästa väns tjej. Kirbo (Emilio Estevez) studerar jurudik och är besatt av en äldre kvinna. Den vackra, neurotiska Jules (Demi Moore) ger ett skarpt porträtt av att leva livet i full fart. I tryggheten på St. Elmos, deras lokala "inneställe" beskyddar, bedrar och älskar de varandra, som bara bästa vänner kan. Musiken i detta mästerverk håller mycket hög klass rakt igenom och vissa av skådespelarna blev stora efter detta genombrott.


Snön faller...

Skönt med en lite lugnare dag  rent mentalt efter två dagars teori. Vi har nu dragit i gång projektarbetet på allvar och det är verkligen hur mkt att göra, det handlar om hur stor vi vill att mässan ska bli. Vi är ett gott gäng med många positiva själar så jag tror verkligen det bli lyckat när det beger sig i början av februari. Lugnt annars med lite plugg inför avslutande tenta om en vecka och en sväng till gymmet för lugn träning och bastu efteråt. Helt underbart att efter ett pass sitta ned, andas ut och låta svetten rinna ned för kroppen. Dax för lite vila nu med en bra film.

Klar hälsoprofilbedömmare!

Då var 2 dagar HPB till enda och jag är nu hälsoprofilbedömmare vilket känns hur bra som helst. Verkligen något jag vill jobba med i framtiden och kanske den mest intressanta kursen vi har läst. Duktig lärare som verkligen visade engagemang hos oss elever och alla var nog lika nöjda som jag. Med hjälp av detta elementa vertyg och en stor del praktiskt erfarenhet så blir resultatet något belysande och användbart för de flesta företag. Visst kommer det att ta tid för att bli riktigt bra men vi har dataprogrammet till hjälp som underlättar i många lägen.

Mörkret faller på tidigt och det gäller att ta vara på soltimmarna så gott det går. Utöver min träning och kolhydratfattiga kost så promenerar jag även en timme om dagen. Och då i rask takt med musiken på. Har vissa mål jag vill uppnå och de ska inte vara speciellt orealistiska. Har dragit ned lite på den explosiva styrketräningen och simmar i stället för att inte lägga på mig muskler på fel ställen. Jag vill fortfarande vara smidig hehe....

Ska snart lägga in en lista och denna gången filmer från 80-talet. Mina favoriter från det bästa årtiondet!


hpbild

Helgen är över

Som vanligt så gick helgen fortare än beräknat och i morgon är det dax för HPB igen. Lugn lördag med mkt sömn, vila och träning på förmiddagen och sedan kollade familjen in syrran och Joels dansnummer från musikalen Hairspray. Ruggigt bra och svängigt så att hela sporthallen gungade till musiken. Var sedan på kvällen på Byttan med Sandra och minglade med goda drinkar och trevligt sällskap som alltid. Grymt bra dj som verkligen visst vad han spelade. Idag en sväng på stan sedan hem till syrran för avslutande kompletteringar av HPB vilket gick utmärkt.


Tiden går fort...

Då var denna veckan till enda vilket är skönt på många sätt och vis. Mycket tankar och funderingar varför livet är som det är och vad som komma skall. Jag har vänner men framför allt en familj som alltid finns där. Guldet blev till sand.

Skola idag men bara fram till lunch sedan hem för att städa och göra sysslor här hemma. Kollat lite resor till Stockholm för ev. hämtning av bil. Lugn kväll med sent praktiskt HPB träning och sedan lugnt i soffan med film och frukt.

Tack för värmande ord !

Händelserik vecka

Dåligt med uppdateringar från min sidan vilket har sina förklaringar i mycket skolarbete och annat i tankarna. Vi gör oss redo för det sista rycket i skolan för denna terminen och det känns ganska bra faktiskt. Har ändrat mina kostvanor ganska mycket den senaste tiden. Ingår i ett lite projekt jag själv tillhandahåller hehe. På det stora hela ganska enkelt, jag byter ut en stor del av mina kolhydrater till mjölkprodukter eller frukt. Se hur kroppen fungerar och framför allt hjärnan som får en stor del av sitt bränsle genom kolhydrater.

Mycket praktiskt inför de sista teoretiska dagarna på HBN:n. Så det blir till att köra ett test på syrran och Tomas, ska bli intressant hur de står sig och vilka värden de får. Och om en vecka så är det dax för julfest som ska bli trevligt hihi. Ringde och beställde maten idag från 4:a kök vilket är ett säkert kort vid sådana tillställningar. Blir nog hur mysigt som helst, dock bara om jag får välja musiken !

Var på dop i söndags och det blev en del fotande på familjen och lilla alva ! Jag tillsammans med mina systrar på bilden nedanför....


Dop

Du

December månad och det är mörkt ute. Vinden susar förbi och träden är helt kala från löv. Allt är mörkt men tittar jag upp så finns du där och tittar ned på mig. Blinkande ögon som får mig att le lite på läpparna, se att du älskar mig lika mycket som jag alltid älskat dig. Du har gjort mig till den jag är idag, fått mig till den starka unika kille som har så mycket känslor inom sig. Du fick mig att välja livet, att leva lycklig, att få välja och vara den jag är. Du tog mig för Karl, du gav mig värme och trygghet, ömhet och kärlek. Jag älskar dig mamma.