Karlan

Fruktansvärt trött i morse då jag somnade sent i natt och inte tagit igen den förlorade timmen. Men det var ok under dagen, tröttnaden kommer nu på kvällen i stället.

Första mötet idag med ena gruppen och det gick över förväntan. Tror det blir kanonbra detta! Hem för att byta kläder och direkt til gymmet efter det. Körde en hårt express-pass och sedan lite massage på det. Klart man blir mer påverkad och ännu mer medveten om sin egna kropp och träningen när dagarnas arbete är åt samma håll.

Svängde förbi Inter Sport här i Kalmar där Coop hade företagsträff med erbjudanden för personalen och dylikt. Mycket trevligt!


Ljuset är här

Nu börjar vi komma någon vart med planeringen. I morgon första mötet med åtgärdsgrupperna vilket ska bli intressant. Känner verkligen att det finns mycket att påverka och förmedla ut. Sedan får vi se hur det blir med aktiviteterna, vissa är spikade andra inte.

Har blivit sena dagar den senaste tiden vilket har gjort att träningen har blivit lidande. I stället har promenaderna blivit desto intensivare. Jobbar efter en handlingsplan som jag hoppas ska hjälpa mig.

Ny vecka på ingång...

Som vanligt så försvinner helgen fortare än vinden och nu är en ny vecka på ingång.

Söndag i Kalmar med inga direkta åtaganden innebär vila för min del. Långpromenad och komponerande av musik. För er som inte vet så ligger det jag komponerat mkt åt italodisco hållet om man pratar stilar från 80-talet. Enkelt och raka toner som skapar en underbar känsla i kroppen.

Det kan låta så här.....



Lördagskväll

Helgen går framåt och sitter här med grabbarna och kollar på VM-kvalet, Portual-Sverige. Lycklig med tanke på att HV är i final efter en underbar seger i Jönköping tidigare idag. Får se vad det blir av kvällen.

Skriver för övrigt mitt 200:ade inlägg i bloggen ikväll. Tiden går fort och planerna är att utveckla bloggen ännu mer. Med hjälp av er mina läsare. Så kom med förslag, vad vill ni läsa i bloggen??


Underbart !

En otroligt skön känsla i kroppen just nu. HV kan verkligen få mig att må bra, speciellt som de spelar idag. På lördag kan finalen säkras ! När HV gjorde 4-1 då somnade pappa !

Annars svårt att komma i gång med planeringen idag, lunchen tillbringades med Sandra som kom över och vi knåpade ihop musiken till hennes easy-linepass! ABBA-tema som blev riktigt bra ! Pontus kom förbi och vi fick ihop en helt ok PP som vi ska använda på introduktionen nästa vecka.


Pet Shop Boys

Pet Shop Boys synthpopgiganterna, har haft en stor betydelse för elektronisk musik. Gruppen bildades under det tidiga 1980-talet av Neil Tennant och Chris Lowe. De har under åren haft ett stort antal hits, bland annat "West End Girls", "It's a Sin", "Rent" och "Domino Dancing" och "Go West".


Tennant och Lowe lärde känna varandra 1981 i en elektronikaffär i Chelsea och började skriva musik tillsammans. Det första namnförslaget på deras gemensamma projekt var West End, men de bestämde sig för att ta namnet Pet Shop Boys i stället, ett namn de tidigare använt för några vänner som drev en djuraffär (pet shop).

Vid denna tidpunkt arbetade Tennant som reporter för den brittiska tonårstidningen Smash Hits. En dag fick han i uppdrag att intervjua The Police för tidningen och mötte vid detta tillfälle New York-producenten Bobby Orlando. Kort därefter började de tre samarbeta och gjorde under några år ett antal mindre hits, varav den mest kända är "West End Girls". I denna version blev den dock ingen större framgång.

Då Tennant och Lowe inte tyckte att samarbetet med Orlando gav tillräckligt sa man upp kontraktet med honom, och tecknade i stället kontrakt med skivbolaget Parlophone, ett bolag som tillhör EMI. Nu släpptes singeln "Opportunities (Let's Make Lots of Money)", som inte heller blev någon större hit. Då gjorde man med hjälp av producenten Stephen Hague en ny version av "West End Girls", som blev en världshit. Denna låt fanns med på albumet Please, som kom upp på försäljningslistans topp tio. Nu blev även den tidigare floppen "Opportunities" en hit. Efter detta har Pet Shop Boys haft ett stort antal hits.


Gruppens stora succé kom i samband med andra skivan Actually. Från 1980-talet är It's a Sin och uppföljaren Always on My Mind värda att nämna. "Always on my Mind", som faktiskt inte finns på Actually, är en Elvis-cover som Tennant och Lowe gjorde med ambitionen att göra den så olik originalet som möjligt, med viss framgång.


Pet Shop Boys
producerade 1987 singeln "I'm Not Scared" åt gruppen Eighth Wonder, och 2007 låten "She`s Madonna" åt Robbie Williams. De har även producerat album åt Liza Minnelli och Dusty Springfield, samt gjort remixer åt olika artister så som Madonna, Bloodhound Gang, David Bowie och Blur.

Bättre än så här blir det inte. Deras album är grymt genomtänkta och det finns inte många utgivna låtar som inte håller klassen.

Här kommer min personliga favorit. Älskar videon, så mkt 80-tals känsla över den!


Onsdag

Sitter i skolan nu där vi ska planera vidare arbetet i de olika åtgärdsgrupperna vi ska jobba med. Otroligt mycket att tänka på, allt vi har lärt oss ska kunna omsättas och förmedlas i väldigt små varabler. Allt handlar egentligen om att ligga på rätt nivå i pedagogiken så att undervisningen blir så kvalitativ som möjligt. Så dagen blir som gårdagen, ganska fokuserad.

Våffeldagen är det också idag förresten, kanske skulle ta sig en smakbit på något mysigt fik här i city.


En svensk 80-tals klassiker

Här en låt jag lyssnade enormt mycket på för några år sedan. Tog tid för mig att hitta artisten och när jag av en slump fick berättat för mig vem hon var så log jag på läpparna. Anki Bagger var för många en av de hetaste och snyggaste popidolerna under stora delar av 80-talet. Men hon levde också ett hårt liv med mycket festande som har satt sina spår idag då hon verkligen inte går att känna igen.



Planering

Idag har vi börjat planera de olika åtgärdsgrupperna och det finns verkligen att göra vill jag säga. För det handlar just att planera och få det så kvalitativt som möjligt. Våra kunskaper kommer att sättas på prov och det ser jag verkligen fram emot. Att få ut ett budskap till gruppen. Har också hunnit med ett sent pass på gymmet. Sällan jag tränar senare än 17 men idag gjorde jag det och det var helt klart mindre folk än jag hade kunnat föreställa mig. Kanske ska flytta fram mina pass tidsmässigt i framtiden.

ABC

Alla har vi varit barn och av en ren slump hittade jag detta underbara klipp från barnprogrammet ABC som sändes under slutet av 80-talet. Låt dagens barn få ta del av denna superserie som jag har mycket starka minnen ifrån. Kommer ni ihåg?


Gårdagen

Underbart vårväder här igår vilket gjorde att det blev en hel del promenader och gassande. Gäller att passa på och få i sig så mkt strålar som möjligt av den stora solen. Kvällen inleddes med hockey och dessvärre en hedersvärd förlust i götet. Sedan till Robert som hade fest, mycket trevligt! In mot stan och harrys där det var relativt lugnt med folk och bra musik på mellangolvet. Träffade en del gamla jobbarkompisar som jag hade en del att prata med om. Och annat folk som jag inte ville träffa hehe...men en lyckad kväll på det stora hela....


Cover - Orginal

Underbara 80-tal!. Idag en ganska okänd låt för många, dock så pass lyckad så att det finns en cover på den. Vet inte vart den kommer ifrån men snarlik orginalet är den, inte minst likheten i videon. Vilken är bäst?

Här covern med Sharam.



Och orginalet med ingen mindre än Eddie Muurphy !


Äntligen fredag

Well, well...då var denna veckan avklarad och jag är riktigt nöjd med resultatet vi har åstadkommit på Coop. Ska bli intressant att ta sig an arbetet nästkommade vecka och se vilka åtgärder vi ska sätta in. Lugn och skön kväll här med god mat och film. Sedan fortsatt skrivande på nästkommande låt.

Underbart väder

Hemma från Coop för lite försenad lunch, tillbaks snart för dagens avslutande HPB. Känns faktiskt riktigt inspirerande att få möta personalen och stärka upp friskvården på det sätt vi kommer att arbeta efter. Ikväll första semi-finalen. Hemma match och det krävs nog en seger direkt här för att HV ska gå vidare.


Take on me

Återligen dags för en jämförelse mellan orginalet från 80-talet och en av dagens alla covers. Idag dunderhitten "Take on me".

Här först covern med A1.

 

Och sedan orginalet med den norska gruppen A-ha.


HPB

Gårdagens tillbringades på Coop där vi under hela veckan ska utföra HPB vilket gick över förväntan igår och jag hoppas det fortsätter så resten av tiden. Utifrån dessa profiler kommer vi sedan att jobba med olika åtgärdsgrupper för att stärka friskvården inom organisationen.

En lugn förmiddag och utpustande efter vinster i går. Nu väntar Frölunda med start på torsdag. Har bra vibbar om man ser tillbaks på en vissa semifinalserie från 04 då guldet kom hem till Jönköping.

Vi har gud med oss era jävlar!


Living on video

Nu en jämförelse utav en av de låtarna som har påverkat mig mest genom åren, Living On Video. 1983 kom orginalet och sedan dess har det gjorts mer än 150 covers på låten och jag valde den kanske mest kända. Så ! Vilken är bäst. 80-talet eller dagens cover?

Här covern med Pakito



Och orginalet med Trans-X


Helgen

Denna helgen har jag inte varit i mitt sinnes fulla bruk då jag mentalt har jobbat hela tiden med att inse och förbereda mig inför framtida förändringar i tillvaron.

Min syster fyllde 30 i fredags och vi var ute en sväng till henne och fikade och grattade. Trevlig att få träffa familjen igen, var ett tag sedan vi samlades senast. Och lilla alva som inte är så liten längre gör bara fler och fler framsteg i livet.

Hade planerat en lugn helg och så blev det också. Gårdagen försvann ganska fort och jag var ute en stor del av dagen och framför allt när HV spelade. Ville inte se matchen, och har inte så mycket att säga om det som hände. Tittade lite på melodifestivalen och börjar faktiskt bli orolig för svenskarnas fruktansvärt dåliga musiksmak. Men segraren var helt klart värd platsen i Moskva.

Pluggat en del i dag också, läst på en del inför stundande vecka med HPB på Coop. Och tittat en del på dokumentärer.

Senare ikväll kommer det två nya låtar jag vill ni ska lyssna på och jämföra.


80-talet mot nu

Två nya låtar idag som ska jämföras. 80-talet mot dagens musik.

Beds Are Burning är dagens låt.

Här covern först med Novaspace


Och orginalet med Midnight Oil

Förberedelser

Omtumlande dag och kväll igår varav bloggen blev lidanden. Hur som helst så gjorde tankarna mig lyrisk och jag var helt klart på en annan planet stora delar av dagen.

Som sagt så är den teoretiska delen av min studier över och det som återstår är  avslutande 10 v praktik.  En hel del förberedelse har gjort att nästa vecka så kommer vi ägna oss åt HPB för att få fram en nulägesanalys för att sedan kunna sätta in friskvårdsåtgärder utifrån resultatet.

Nu till det negativa. Mitt blå, gul, vita hjärta gör ont. Ända in till själen då HV är på väg ut ur slutspelet kanske redan ikväll. Jag har mentalt ställt in mig på att det tar slut ikväll, ska inte ens se matchen. Tror att jag för någon slags otur med mig.

Skillnaden mellan 80-talet och nu

När vi kommer till musiken från 80-talet så är det ju inte bara jag som lyssnar på den och tar ideer till framtida musikprojekt. I dagens musikinustri så är det ytterst vanligt att man tar en äldre låt och piffar till den rent instrumentalt och gör en video till efter dagens tycke och smak. Och med detta ska jag visa för er hur det kan se ut, skillnaden mellan originalet från 80-talet och den nya skapelsen i form av covern. Vilken är bäst? Tyck till kära vänner!

Först ut idag en riktig klassiker, Self Control.

Först här med Soraya - Covern




Och sedan orginalet med Laura Branigan


Mycket planerande

Infodag på Coop stod på schemat idag, eller rättare sagt prio att få ihop folk till hälsoprofilerna vi ska ta oss ann nästa vecka. Gick lite trögt i början men framåt eftermiddagen hade vi fått en del anmälningar och det ska nog bli bra detta till slut. Mycket planerande inför avslutande praktik, 10 V i streck och sedan är terminen i princip slut.

Suttit framför HV nu ett par timmar, förlust i sudden på ett mkt snöpligt sätt. Känner igen föregående års liknande senarie fast då i semi. Nu satsar vi på 2  raka segrar i Jönköping, något annat finns inte på kartan.


Trevlig helg överlag

Relativt lugn helg hittils och som vanligt försvinner den utan att man egentligen fått något gjort överhuvudtaget. Gårdagen gick till att ladda inför och uppleva hockey när den är som bäst. HV krossande Timrå med 7-0 och bättre hockey än så spelas det inte. Sedan ska man inte dra för stora vinklar av resultatet. I ett slutspel är det bara en sak som räknas. Vinsterna ! Och matchen är glömd och nu laddar vi för nästa i morgon. Kvällen tillbringades med gott rött vin med goda vänner och sedan inåt stan för fortsatt festande. Gick dock vidare för att möta upp en kompis på en pub där jag fastnade resten av kvällen. Med andra ord, relativt lugnt för min del!

Som vanligt pratar han i tele...

Idag söndag och lunch hos pappa. Pratade lite om framtida affärsideer, om än, inte på så omfattnade nivå än i alla fall. Nu precis hemkommen efter en lång promenad på 2 timmar.





Nattens timmar

Natten har intagit Kalmar och här sitter jag framför datan och läser nyheter från världens alla hörn. En stund som denna vaknar andra upp till en ny dag med utmaningar och problem som ska lösas. Problem för min del också men dock inte för stunden. Verkligen lugnt idag med besök på HIK under förmiddagen och träning på eftermiddagen. Film här under kvällen med gott käk till och lite efterrätt på de som man måste unna sig en dag som denna.

Framtidstankar...

Veckan går fort, ja tiden går fort och snart ska vi ut på avslutande LIA. Sandra kom förbi runt lunch, och vi fixade ihop ett program till hennes träning som jag hoppas hon blir nöjd med. Promenad in till stadskärnan för lunch på 4:a kök som alltid är ett säkert kort om man vill få valuta för pengarna. Vi satt där och insåg verkligen att snart så går vi ut och att tiden verkligen har gått fort. Ja kanske för fort dessvärre, svårt att sätta ord på vad men snart så skapas ett nytt kapitel i våra liv. Jag har nu en vecka på mig att kanske fatta ett beslut som kommer påverka min framtid till stor del. Tankarna är många...


Glädjande samtal

Förmiddag med dataproduktion där jag fick mycket gjort trots krångel med PS. Vilket suveränt program förresten...helt outstanding måste jag säga då man kan göra allt med dessa bilder. Eftermiddag med MI på schemat och rollspel som gick sådär hehe...

Direkt till gymmet för att hinna träna igenom kroppen innan allt för mycket folk äntrar golvet. Kom hem och fick ett glädjande samtal angående jobb efter utb. Ska fundera en vecka på erbjudandet sedan ta beslut om framtida händelser.

Friskvårdsekonomi

Riktigt bra föreläsning i dag. Friskvårdsekonomi hela dagen med extern föreläsare som visste vad han pratade om. Väldigt intressant för mig som blivande friskvårdspedagog att kunna ha det rätta underlaget för att övertyga en chef på ett stort företag att investera i  just friskvård. I dessa tider så blir mer och mer viktigt att kunna hantera kriser och sjukfrånvaro. Fått mycket inspiration och nya ideer har tillkommit !


Som om himlen brann

Inget har någonsin fått mig att tro  
Att det finns någon stor hemlighet
Allt med öden och makt har jag tagit med ro
Jag har nöjt mig med det som man vet
Men nu här med dig måste jag tänka om
Nåt hände som ändrade allt





Som om himlen brann
Som om vi hade egna gudar någonstans
Som om hela himlen brann
Allt får en mening
Det är som om himlen brann
Jag har nog sagt många förut
Att jag aldrig har trott jag kan bli
Någon drömmare som vill ha lyckliga slut
Jag har kallat det för fantasi

Gråa Kalmar...

Förmiddagen ägnades åt planering inför stundande 10 v - LIA där vi la upp en del av händelseförloppet för den kommande perioden på Coop. Därefter lite lunch med pappa och därefter lätt träning.

Gråa trista Kalmar gjorde att jag har vart hemma hela eftermiddagen för att skriva klart nästkommande låt. Får naturligtvis mkt inspiration av You Tube. Av en slump så kom jag fram till denna låten som verkligen smakar 80-tal.



Trevlig lördag

Första söndagen i mars vilket innebär Vasalopp, en tradition för mig med god frukost och tittande från soffan. Otroligt imponerad av dess elitidrottsmän som orkar staka sig igenom ett helt lopp.

Trevlig lördag där jag först åkte ut till Hansa-city med syster och Joel för att inta plantagen och titta vad stället hade att erbjuda. Jag som är helt lost på växter och blommar kände mig inte direkt hemma där, dessutom var det kokande varmt och fullt med folk som stångades och trängdes.

Harrys på kvällen med grabbarna. Lång kö och mycket folk, dock trevlig stämning och inga bråk. Så kvällen var helt lyckad.

Innan harrys