Växjö

Idag har jag varit i växjö o hälsat på D vilket gick bra till en början. Vacker stad verkligen, men lite mörkt kanske för att få den rätta bilden. Dessvärre var jag tvungen att ta tåget till Kalmar tidigare än planerat då dagens intag av mat inte var av den ädlaste sorten. Ska lägga mig i sängen nu och kurera mig med lite Vänner.



Tillbaka

Legat sjuk nu i några dagar med feber och förkylning men e nu på fötter igen. Dags o ta tag i studierna igen vilket känns sådär. Proppat mig full de senaste dagarna med tabletter av olika slag och en himmla massa frukt o grönt. Vad jag förstår så är det många som ligger däckade i sina hem vilket dock är ovanligt för mig som sällan blir sjuk.




Måndag igen...

Måndag igen då och sömnen i natt gjorde mig gott efter helgens förkylning. Denna vecka är ganska lugn med bara en föreläsning i skolan och resten egna studier. Men det finns att göra, hemtenta i folkhälsa och lite annat smått o gott att plugga på. Tog mig en långpromenad då jag skippar träningen pga att jag har vart lite krasslig. Träna med virus i kroppen är verkligen inte att rekomendera trots att vissa hävdar motsatsen. Suttit en timme på bibblan med lite böcker som har med min affärside att göra....här smides planer hehe...

Precis hemkommen från promenaden då jag också passade på att ösa ur båten som vi snart ska ta upp. Tog lite fina höstbilder.






Depeche Mode



Kan inte riktigt förstå att jag kommer att få se bandet igen. Men om lite mindre än ett år så är det dax för minst två spelningar. Ska försöka se dem i Köpenhamn och i Tyskland någonstans. Någon som vill hänga på!?

Helgen

Händelserik lördag varpå jag inte hann med att skriva. Uppe tidigt och tog mig en morgonpromenad i det fina vädret. Man får passa på innan kölden och regnet drar sig innåt staden. Masserade Tomas onda rygg och sedan lunch på stan. Hem för att kolla kalmars röda bröder som tog en enormt viktig seger upp i huvudstaden. Dessvärre kunde inte Hv göra detsamma mot Modo. Men men...kvällen blev mkt lyckad med fest hos tjejerna ute i förorten och sedan Harrys och Palace. Dock enormt mkt folk ute, så trängseln var påtaglig.

Lugn söndag med lite pluggande och vilande. Ska försöka hitta lite kläder på nätet och kanske till och med en bra film. Slog ett öga på idol där det var ABBA tema och det var en ren parodi att höra hur illa deltagarna sjöng. Klassen på detta program blir bara sämre och sämre. Det är rent beklagligt att så många tror att de kan sjunga men sanningen är den att, tittar man på ett avsnitt så är det som att kliva in på en dålig karaeokefest. Ska man skratta eller gråta.

Tack Sandra för att du är sådan underbar tjej, du betyder enormt mkt för mig.


Nya inköp

Ledig dag från studier vilket kan behövas. Uppe ganska tidigt för träning på gymmet. Lugn med folk och det är alltid skönt att slippa trängas bland maskinerna. Rent styrkepass ben. Lunch hemma och städning efter det. Drog mig inåt stan för att trängas bland alla andra köpgalna människor. Hittade vad jag skulle direkt, en kanonfin jacka som jag väntat länge på. Så den är jag kanonöjd med. Fika med underbara Sandra och sedan inköp av kamera på jobbet. Så kvällen blir lugnt med lite film och letande efter musik på nätet.


Lyssna och njut....



Hittade en fantastiskt skön låt från den danska gruppen Laban i går innan jag somnade. Älskar den....

Underbar seger

Vilken underbar seger idag för HV. Satt och njöt stora delar av matchen. 4:a mål från andra linjen....så underbart. Tiden stannar upp, kroppen blir fokuserad och ingen får störa mig. HV71 spelar bäst ändån.





Glatt besked

Fixade inte tentan idag vilket känns sådär. Men men det var ett slarvfel som jag inte gör om igen. När jag kom hem fickm jag ett glatt lönebesked i alla fall som gör att kvällen blir ganska så nice. Ledig i morgon men det innebär en del plugg i och med hemtenta i folkhälsa. Men en ledig helg stundar och det känns riktigt skönt. Ska leta upp en jacka för vintern, har några alternativ men är så kräsen när det gäller kläder så detta blir svårt.

Sitter och tittar på kustbevakarna vilket är ett ganska underhålland program. Att det finns så många människor som förändras så mkt med alkohol i kroppen är så sjukt tragiskt. I detta land så är det en öl eller en fylla som gäller, finns inget mellanting för många dessvärre. Nehe...dax för lite massage nu....


Tankar om livet

Tankar på livet och framtiden har varit fokus idag. Känns om jag står lite stilla nu och saknar stimulans. Funderar mycket på framtiden och vad man ska göra. Något som återkommer ganska ofta är att flytta till andra sidan atlanten. USA och plugga vidare där. Har ingen att tänka på utan egentligen är det bara att åka om ett år. Men och andra sidan så är det svårt att planerar i och med dagens konjunktur. Sedan har jag min ide på företag som jag funderar mycket på. Att sätta igång med den är en dröm och verkligen något jag tror stenhårt på.

Tur att det finns underbara människor som finns för mig. Ni vet vilka ni är och guld värda för mig.



Höst

Höstväder idag med regn och rusk viket man nog får vänja sig med. Men jag klagar inte över det, bara att acceptera. Inne i en sådan period nu när dagarna går fort och ganska likartade. Skola, träning vila och sömn. Som dagen idag. Vägde mig på gymmet som alltid och vikten är stabil på de kilorna jag vill att vågen ska visa.

Var nere vid minneslunden och hälsa på lilla mamma. Skönt o ha henne så nära och platsen där hon ligger är verkligen vacker. Saknar henne otroligt mycket, ja du mamma du är den som till stor del har format mig till den jag är idag.

Kreativ dag

Ännu en ny vecka tar sig början. Dagen tog sin början nere på Fredriksskans där vi skulle springa coopertest. Eller jag gjorde det inte....men två tappra själar sprang de 6 varven och jag var imponerad. Sedan back to school för genomgång och uträkning. Avslutade förmiddagen med ett steptest vilket är lite enklare och kanske passar in för en arbetsplats på ett annat sätt än coopertestet då det är mer utvecklat för eliten och vältränade personer. Vi har gått igenom mycket olika tester nu vilket känns bra inför framtida jobb och projekt.

Lunch i skolan och sedan mer plugg, hemtenta i folkhälsa....en rejäl sådan...mycket mycket att skriva, men jag gillar kursen. Absolut ngt jag kan tänka mig att jobba med i framtiden. Att få påverka och föreläsa inför mänmniskor på gruppnivå om ett sådan viktigt ämne skulle ge mig stimulans och glädje. Intag av måltidsersättning och en massa kaffe innan hemfärd. Kort vila och sedan upp till gymmet för ett rent konditionspass. Löpning 30 min och cykling 20. Avslutning med mage och rodd.

Kvällen blir lugn med en del surfande. Mycket musik som så  alltid för mig och självklart är det 80-tals hits jag letar efter. Har ni några förslag över bra låter från detta årtionde eller frågor om låtar så kontakta mig.




Söndag

Jobb idag i kombination med vackert väder ute säger sig självt....dålig försäljning....men men hade en bra dag på jobbet. Nöjd med min insats. En ny vecka stundar med en del praktisk träning inför testledarprov i slutet av veckan. Hösten kommer gå fort och tiden bara rinner i väg.


Med denna vill jag följa med........



Lördag eftermiddag ...

Lördag eftermiddag och sitter i soffan framför Nasas hemsida. Har ett stort intresse för rymdfart vilket jag följer ganska intensvit via nätet. Blir lätt att man fastnar framför datorn när man har en ledig dag. Var uppe tidigt i morse för ett konditionspass på gymmet. Tänkte simma men bassängen var avstängd så det fick bli att springa på bandet i stället.

Ska snart bege mig hem till pappa för att titta på fotboll, hockey och äta middag. Syrran kommer oxå förbi med Alva såklart. Hon är en del av familjen nu, en del som är efterlängtad och som får alla att må bra!

Funderar på om jag ska skaffa en liten kompis till mitt lejon här hemma. Ganska nyvaken nu faktiskt hehe. Passade på att ta en bild.....



Dubbla tentor

Trött idag vilket förklaras med en lång kväll i går som ägnades åt diverse läsande. Två tentor på förmiddagen vilket gick sådär. Glad om jag klarar dem, men mer än så är det inte. Det fantastiska vädret håller i sig vilket trissar upp tillvaron lite extra, och det är aldrig fel. Men det kan fortfarande bli en lång, trist höst !

Lunchade med Pontus inne på Zorbas i city och buffen kan jag verkligen rekomendera. Supergott, mycket att välja på och vällagat.....världsklass med andra ord ! Ut på stan för att leta kläder vilket är som en djungel i denna håla. Utbudet är verkligen urkasst med tanke på att alla har samma kläder på sig vilket är beklagligt. Passade oxå på att lämna in min mobil som har fått lite glapp i sig. Lyssnar en massa mp-3 med den, vilket inte fungerade som Karl ville att det skulle göra. Annars blir kvällen lugn. Ska läsa en nyinköpt bok om löpträning vilket jag hittade på REA.


Har beställt nya löparskor, med dessa på sig så känns det som att springa på moln.....




Upplägg av träning

En stor del av dagen har ägnats åt studier vilket gör att hjärnan är ganska fullproppad just nu. I morgon två tentor vilket jag hoppas går bra. Är inne i en ganska tung träningsperiod nu vilket känns kanon efter allt knaprande av pencilin.

Lägger upp min träning på ett mycket individuellt sätt som passar min kroppsammansättning på ett perfekt sätt. Idag överkropp vilket innebär:

Bröst - rygg
Biceps - triceps
Axlar
Mage

3 övningar på varje del och 1 set - 12 rep

10 min rodd som uppvärmning och 15 löpning som avslutning
Efteråt självklart 10 min stretch....

Självklart tränar jag på Nautilus......



Mycket plugg nu....

Lite mycket att göra i går därav den sena uppdateringen. Förmiddag med praktisk träning inför kommande prov i testledarutb. Känns som det praktiska sitter medan teorin är svårare vilket innebär mer läsning för min del. Det jag satt med en stor del av kvällen i går, därav inget bloggande. Annars träning på gymmet. Körde ett rent konditionspass med crosstraining, löpning och cykling. Sedan avslutning med magmuskulatur.

Skönt med sovmorgon idag i alla fall, Det behövdes och nu är jag redo för plugg igen. Snart tillbaks till skolan, föreläsning om det metabola syndromet, mkt intressant...


Egna studier

Ledig dag vilket uppskattas, eller ledig är väl fel ord. Egna studier vilket verkligen behövs. Två tentor denna veckan så det var bara att köra igång. Förmiddag med plugg sedan till frisören för lite vård av håret, vilket som alltid blev perfekt. Mötte upp sandra för en en eftermiddag på stan med fika och letande efter kläder vilket inte gick ngt vidare. Men alltid lika trevligt att träffa och få umgås med denna underbara tjej.
 
Hittade lite bilder jag vara var tvungen att lägga in.....hehe.....











Lugn helg

Skönt med en ledig helg vilket uppskattades. Har försökt att ladda batterierna, vilat och lyssnar så mkt på musik som det bara går. Lördag med mycket idrott, eller Hv rättare sagt som spelade en seg match utan någon speciell underhållning vilket gjorde att jag nästan somnade. Iväg till syrran för att bevittna en ännu sämre fotbollsmatch där vårat landslag gjorde mig väldigt besviken. Lite utgång på kvällen med pontus vilket var supertrevligt med en del ciderintag vilket alltid är gott.

Idag en lugn dag med mkt vila och en lång promenad ute i det sköna oktobervädret. Lunch med pappa på stamstället och sedan ut till faster för att lämna bilen och nu hemma. Ska avsluta den lugnaste helgen på länge med tacos och 80-tals stämning hemma i lägenheten.

Nyförvärv....

Sov inte många timmar i natt så det var fruktansvärt svårt att ta sig upp till sista dagen på praktiken. Hade bara ett kostsamtal så var hemma redan vid lunch. Ut på stan med pappa och storasyster för intag av tacobuffe, mkt gott! Och lilla alva låg i vagnen bredvid hela tiden, så sött sovandes. Städat lägenheten vilket är skönt nu inför en ledig helg.

HV gjorde precis klart med en ny center från Pittsburgh vilket är välkommet. Han ansluter på måndag då även Nicolas Angel tillkommer, han då på artistkontrakt. Så kan de vinna i morgon och få igång manskapet igen så tror jag starkt på årets lag.

Nehe...dags för lite film nu sedan sömn.....


Snart ledighet

Äntligen hemma efter en avslutade dag med föreläsningar på Coop. Gick bra men det börjar bli lite uttjatat. Nu har nästan alla fått ta del av våra råd och förmaningar vilket borde få lite effekt. Känner mig verkligen trygg att stå inför människor och detta med föreläsningar är ngt jag vill satsa på att jobba med i framtiden. En del av min affärside kan man säga hehe...

Dax för HV nu på tv...det är bara att hålla tummarna, poängen behövs verkligen. Men jag håller på dem i med som motgång vilket är en självklar het för oss HV-fans.


Onsdag

Ännu en dag på Coop och föreläsningarna fick verkligen bra. Känner att det sitter nu och att budskapet riktigt kommer ut. Har oxå vart underbart väder och var nästan sugen på att ta mig en sväng ut med båten men tiden blev lite knapp så det får bli kanske till helgen i stället.

Funderar mkt över detta med konjunkturen och tycker verkligen synd om alla som drabbas. Volvo varslade en hel del idag och det är nog bara början. Är glad över att jag inte har familj hus och en massa lån. Tiderna kommer bli tuffa!

Suttit en stor del av kvällen med plugg. Lagt in kostdagböcker i ett program vi fått låna från skolan som verkligen är super. Man kan se in minsta detalj allt som är viktigt och relevant att veta när det gäller kost. Ser fram emot helgen, ska bli skönt med ledighet.....

Föreläsning.....

Föreläsningarna gick fint och vi kändes oss trygga med våran pp så det var lyckat. Fixade ihop lite mellanmål att bjuda de anställda på.....supergott med yoghurt, bär, nötter, honung....

Har vart runt med min far och kollat på bilar vilket alltid är intressant. Marknades är konkurransutsatt och det går helt klart att göra klipp i och med dagens konjunktur. Jag är glad att jag inte har några lån eller precis har köpt hus.

Lugn kväll väntar med lite läsande och meditation....

Hittade en mycket gammal bild där våran Maja är med, och syster yster....hehe....

En underbar hund som har betytt mkt för mig....

Glädjande besked!!!

Måndag igen och jag har vart trött hela dagen. Mycket förberedande inför föreläsningarna nu i veckan och det känns bra.
 
Fick ett mycket glädjande besked idag som har jag väntar länge på.

Depeche Mode som är det band som jag älskar mest och deras musik är ngt över det vanliga. De jobbar nu på sitt 12:e album och ska ut på en ny världsturne. Helt underbart och ganska oväntat när man ser spelplatsen i sverige.

Friday, July 3rd, 2009Arvika, SwedenArvika Festival

Jag och festivaler har inget gemsant så det blir att se dem här i stället...

Tuesday, June 30th, 2009Copenhagen, DenmarkParken Stadium

Depeche Mode Tour Of The Universe 2009

Helgen

Var underbart att kunna sova utan någon värk och jag var verkligen pigg på jobbet under lördagen. Kanelbullens dag så vi bjöd på dessa godbitar till vara kunder......mkt uppskattat hehe....sedan hem för att kolla HV som äntligen tog en seger och jag mös verkligen när jag satt där hemma i soffan...Lite fest hos min syster efter det vilket var trevligt och välbehövligt.

Idag mycket lugnt med jobb fram till 16 och sen KFF. Blir inte så mkt gjort här hemma när jag jobbar hela helgen. Energin i kroppen försvinner ganska fort, människor är krävande individer. Tur att man har Aslan som hela tiden ger en energi och ett leende på läpparna.....nu dax för lite massage.....

Fasa!

Ursäkta gårdagens missade bloggande men jag var tvungen att sova då jag kände mig lite sjuker. Men idag e jag på benen igen, eller nu är jag det. Har haft en helvetesnatt med tandvärk så det vara bara att ringa akut i morse o beställa tid. Två timmars väntan i eftermiddag och jag med min tandskräck!!! Usch det värsta jag vet, har inga problem med läkare eller sjukhus, men just tandläkare är speciella. Svårta att sätta finger på vad som inte stämmer, har en känsla av att de är ganska hala som yrkegrupp.

Kom precis hem från min faster där jag vart o hälsat på och fixat lite saker. Nu hemma och en lugn skön kväll väntar men en bra film kanske......


Musikalkväll

Brukar vara bra på att planera saker och ting och vill gärna ha tid till det som är prioriterat vilket jag gjorde idag. Träning på morgonen, sedan hem till plugget, lunch och synundersökning hos Specsavers vilket inte gick som  jag väntade mig. Satt där en lång stund med undersökning mätning osv. Men värderna kunde inte fastställas idag så jag ska dit i morgon igen för att kunna få exakt svar på det exakta synfelet så jag ska investera i nya glasögon. Efter det hem till plugget igen och lite förberedelse för kvällens begivenhet - Allt eller inget, The full monty!

Visste inte något om denna film som nu skulle sättas på till musikal. Men jag blev inte besviken. Var ju premiär och det märktes en del på deltagarna. Kvällens stora behållning var Martin Rydell som spelade en av huvrollerna och gjorde detta med bravur. En ganska lång tillställning men som höll hela vägen. En bra mix av allvar och skratt vilket blandades med många härliga sångprestationer. Ja helt klart värt att se den, men kan bli svårt i längden då filmen är ganska okänd i landet och dessutom så är biljettpriset ganska så saftigt. Men jag ångrar mig verkligen inte.