Vilken hetta...

Ursäkta mitt dåliga uppdaterande. Har vart mycket jobb de senaste dagarna och som ni vet underbart väder, så bloggandet har blivit lidande. Dagarna rullar på och jobbet förgår och jag kommer in i det mer och mer. Mycket att tänka på och hjärtan går på högvarv vissa stunder. Men trivs verkligen bra med arbetet och människorna runt om. Ledig nu fram tills torsdag eftermiddag. I morgon sol och bad och sedan trevlig överraskning för en viss person.

Sitter och följer denna underbara serie från 80-talet som jag tidigare skrivit om i bloggen. Detta får mig verkligen på bra humör! Studera sättet Crocker rör sig på, hans kläder och framför allt musiken. Ett mästerverk till serie.


Imponerande insats

U21-Em i går kväll där Sverige ställdes mot England som chockstartade med 1-0 i första minuten. Detta fortsatte och i halvlek var matchen i mina ögon körd. 3 bollar hämtar man bara inte upp. Mycket suckande då Tomas och Samuel var på besök. Men det som hände i andra halvlek får man nog se som en liten bragd i sig. Att visa den moralen och inställningen som laget gjorde, det är värt mycket i svenska folket ögon. Och när kvitteringen kom så skrek vi vilt här hemma och ölen korkades upp. Synd då att laget förlorade på straffat, men de flesta har nog ändå tagit dessa spelare till sina hjärtan, de är trots allt vår framtid.

Vi drog oss inåt stan efter lite likördrickande och hamnade på Krögers där det var mycket folk men framför allt varmt. Gasolvärmarna gick på högvarv och det kändes som tropisk värme. Om detta vara ett knep från ställets sida för att få kunderna att dricka mer det låter jag vara osagt. Hemåt ganska tidigt för min del efter en trevlig kväll.

Karl

Veckan...

Högsommarvädret håller i sig här i Kalmar och veckan har runnit i väg. Det jag har gjort är jobb och soldyrkande. Mycket rent mentalt att smälta efter dagarna och då är det inte fel att kunna sitta i solen med musiken i lurarna och smälta alla intryck.

Ledig idag och i går kväll kom det tragiska beskedet att kungen är död. Han har en stor del i mitt intresse för musik från 80-talet och jag kommer att publicera en lista med hans bästa låta från detta årtionde inom en snar framtid.


Kungen är död...


Resan har startat

Vilken underbar dag att vakna till idag. Sommaren är här och förhoppningsvis håller högtrycket i sig. Nåja....så skönt var det inte i morse när klockan ringde vid 06. Inte direkt min tid att gå upp, inte efter studielivet som varit. Hektiskt dag på jobbet men skönt att kunna njuta av solen en liten stund på eftermiddagen.

Ikväll så kör TV400 igång sin filmbuffe med filmer från 80-talet. En film varje måndagskväll och först ut är inte mindre än Top Gun. En klassiker som man kan se gång på gång. Så bänka er i soffan kl. 20.00 ikväll!

Gårdagen

Igår var jag hemma hos min syster på mycket trevlig middag. Min andra syster gifter sig om två veckor och snart är det dags för en möhippa för henne som vi pratade en del om. Och också då naturligtvis en svensexa för hennes sambo som vi ska ska hålla i trådarna. Det var en liten chansning att gå ut med tanke på att många är uppe i Borgholm hela helgen. Men vi gick till Krögers och hade det trevligt.

Idag underbart sommarväder och solande för min del. Nu jobb fyra dagar denna vecka. Hoppas på fint väder som det ser ut att bli.

krögers

Midsommarafton

Då var det bestämt. Det blir en lugn midsommararfton för min del här inne i Kalmar. Får se vad som händer framåt kvällen men så värst mycket alkohol kommer inte att drickas för min del. Hoppas ni får en trevlig och mysig afton !



Snart så...

Midsommar närmar sig och många ungdomar kommer att få sina kroppar förstörda av alkoholens påtagliga resultat. Tragiskt och ledsamt att så få föräldrar tar ansvaret och verkligen ser till sina barn...vad de gör...vilka de ska vara med och hur de får tag på alkoholen. Visst drack jag och mina vänner när det begav sig. Men inte i samma utsträckning som idag, och absolut inte föredömmeslöst.

I morgon blir det infomöte inför jobbet. Kul att träffa alla man ska jobba tillsammans med. Har redan fått kontakt med vissa, och det ser ut att bli ett bra gäng människor.


Förmiddagsnjuting...

Tänkte börja dagen med en one hit wonder från det ljuva 80-talet. En låt att njuta till i det vackra vädret. Låta tankarna gå tillbaks till tiden då öppenheten och spontaniteten skimmrade över samhället.

Fiction Factory, brittisk New wave/synthgrupp bildad i mitten av 1980-talet i England. Bandet var bara aktivt under några få år och fick egentligen bara en större hit med sin "Feels Like Heaven" från albumet Throw the Warped Wheel Out från 1984. Som för så många andra grupper från denna tid var keyboard och synth de dominerande instrumenten, men förutom dessa användes även trummor, elgitarrer och bas. Fiction Factorys musik brukar beskrivas som melankolisk, sentimental och melodiös. 1985 splittrades bandet och sedan dess har flera covers gjorts på "Feels Like Heaven".


Kort vecka...

Då var det måndag igen, en ledig sådan för min del vilket har spenderats på gymmet, i solen och i stan. Försökte planerat så jag skulle slippa regnet när jag skulle klippa mig, men med mina otur så kom det en skur precis när jag var färdig. Blir inte klok på detta väder här nere på östkusten.

Midsommar på fredag då och jag vet inte exakt för dagen vad jag ska hitta på. Det lutar åt Öland men kan även bli kvar i Kalmar. Dagen är inte som den var för några år sedan då man verkligen längtade till alla festligheter. Nu vill jag mest umgås med mina nära och kära, äta och dricka gott.

Karl

Karl

Tears For Fears

Tears for Fears, brittisk new wave/synthgrupp som bildades 1981 i Bath, England, efter att de gamla skolkamraterna Roland Orzabal (gitarr, keyboard, sång) och Curt Smith (bas, sång) lämnat ska-bandet Graduate för att istället skriva egen musik. Namnet Tears For Fears kommer från en rad i en av Arthur Janovs böcker om hans primalskriks-teorier, Tears as a replacement for fears.


Flera av texterna på deras debutalbum The Hurting som kom 1983 behandlade också Janovs teorier. Plattan skördade stora framgångar med hits som "Mad World", "Change" och "Pale Shelter". 1985 kom uppföljaren Songs From The Big Chair (#2 i England, #1 i USA) vilken gav dem deras stora internationella genombrott med låtar som "Shout" och "Everybody Wants To Rule The World" vilka båda låg etta på topplistan i USA samt "Head Over Heels" som nådde tredjeplatsen i USA. Man släppte även en dokumentär kallad "Scenes From The Big Chair". Efter turnén som följde skivan hoppade Manny Elias av bandet. Det blev sedan ett stort uppehåll i väntan på deras tredje album.
1989 kom den emotsedda The Seeds of Love (#1 i England) vilken sägs ha kostat en miljon pund att spela in. Den blev hyllad av kritikerna och blev även en stor kommersiell framgång med stora hits som "Sowing the Seeds of Love" och "Woman In Chains". På den senare låten medverkade Phil Collins på trummor samt soulsångerskan Oleta Adams vars debutalbum Orzabal också producerade. Skivbolaget var angelägna om att få in de pengar som satsats på skivinspelning och uppmanade bandet att promota skivan med en turné. Bandet åkte därför i samband med releasen ut på den världsomspännande "Seeds Of Love"-turnén sponsrad av Philips, dokumenterad på videon "Going To California".


Deras musik är så nära min smak man kan komma. Och deras låtar har rullat många gånger på datorn här hemma. Finns inte några lågvattenmärken utan deras jämnhet i framtagningen av låtar gör dem till en av mina absoluta favoriter från 80-talet. Enkelheten är också något man ser en råd tråd i, och även deras videos.

 


Natten...

Precis intagit frukosten efter en promenad i det för dagen ganska muliga vädret här i Kalmar. Försökte i går kväll och i natt hålla mig vaken för att bevittna den 7:e och avgörande finalen i Stanley Cup, Gick inte så bra då jag somnade efter första perioden och fick se matchen i efterhand. För en hockeyälskare som jag är en final av denna kaliber det kanske största man kan få uppleva och jag vill verkligen gratulera Pittsburgh till segern. Mycket bra för hockeyn därborta med ett nytt lag i vinnarposition.


Synthmusik

Synthmusik, eller helt kort synt eller synth definieras vanligen som en populärmusikalisk inriktning av elektronisk musik. Begreppet används ofta om den synthpop som blommade upp och riktade sig till en bred publik under 1980-talet i och med att musikbranschen fick möjligheten att använda digitala verktyg för att programmera instrument och skapa nya ljud. Musiken skapas med hjälp av synthesizers, trummaskiner, och har från 1980-talet och framåt allt mer mixats med hjälp av musikredigeringsprogram i datorer.


Fransmannen Jean Michel Jarres försök att skilja sig från den tidigare vanliga minimalistiska elektroniska musiken och skapa mer orkestrala stycken resulterade i ett genombrott 1977 med LP-albumet Oxygène (engelsk titel: Oxygene), som blev en stor succé i Europa och USA med en andraplats på Storbritanniens topplista. Ett av de unika dragen för detta album och uppföljaren, 1978 års Équinoxe (engelsk titel: Equinoxe) var att musikstyckena inte var skarpt avgränsade utan flöt in i varandra. Jarre använde sig av instrument såsom Moog, ARP, VCS och andra liknande syntar. År 1979 höll Jarre höll sin första elektroniska utomhuskonsert, i Place de la Concorde i Paris. Med denna konsert han fick en plats i Guinness rekordbok med en jättepublik som uppskattats till över en miljon. Andra liknande artister som fick ett genombrott under sent 1970-tal med en meditativ och lättillgänglig form av syntmusik som interagerade med den då populära new age-musiken var Vangelis, Gandalf, Ralph Lundsten, Kitaro, m.fl.

Ur den populära elektroniska musiken i slutet av 1970-talet delades syntmusiken snart upp i flera grenar; synthpop med grupper som Alphaville och Depeche Mode eller svenska Page, "råsynt" eller Electronic Body Music (EBM) och Industri
med grupper som Front 242, Front Line Assembly eller Skinny Puppy. Begreppet syntmusik har sannolikt använts mest under 1980-talet om den tidens elektroniskt baserade popmusik som Depeche Mode, OMD, Landscape m.fl. Andra exempel på "syntband" är engelska The Human League, Soft Cell, Simple Minds, Japan, Heaven 17, Illustration, tyska Neu Electrikk, D.A.F. och svenska Covenant. Artister som Howard Jones och Nik Kershaw gjorde sig också namn.


Varför har just jag då fastnat för synthpop? Jo svaret är ganska enkelt och det kommer jag visa nedan i ett bra exempel på hur lätt det kan vara med små medel att få det att låta så rent och lyriskt. Enkelheten i kombination med känsla för toner är svaret på frågan.
 


Torsdag

Tiden går fort även när man är ledig. Men vilken tur jag har haft med vädret då Kalmar har klarat sig ifrån resten av landets regnskurar. Träningen idag har gått smärtfritt men kanske inte så värst kul när vädret är så underbart ute. Jag förstår verkligen att folk inte stannar på gymmet utan rör sig mer ute.

Träffade Petter över en långlunch där vi hade en del att snacka om. Han är hemma på lite semester från arbetet i Holland så det blev mkt snack om jobb och framtida händelser.

Karl


Ledighet

Välbehövlig vila har intagits och begrundats i kroppen och det inre lugnet har sakta infunnit sig. Ledig denna veckan från jobbet förutom i morgon då  jag ska på lite infomöte om medicinering. Dock inget avancerat sådant då det inte gäller mig så avsevärt mycket.

Fått tid att ta hand om kroppen i form av träning på gymmet och simning nu i några dagar. Dessutom längre promenader om dagarna med ny musik i lurarna. Försöker upptäcka mer av Kalmar vackra grönområden som verkligen grönskar tack vare allt regn. Tänkte åka ut med båten en sväng, dock så var vädret lite ostadigt och med min otur så ville jag inte chansa.

Även samlat tankarna och tittat framåt i kalendern. Midsommar stundar snart. Blir det Borgholm eller kanske rent av Kalmar. Det återstår att se. Förra året vid denna tiden fanns så mycket annat att fokusera på. Glad jag få uppleva vänskapen med mina vänner plus resten som rör midsommar till.



Festen !

I går hade jag och min syster examensfest tillsammans och den blev verkligen lyckad. Efter all denna planering så blev det verkligen så perfekt som i alla fall jag hade hoppats på.

Började med en utsökt blandad  fördrink och sedan var det mat på det som verkligen höll hög klass. Så underbart att få se alla vännerna och familjen tillsammans. För att aktivera deltagarna så hade vi dels gjort en tipspromenad om olika händelser som hänt i våra liv, och dels en musiktävling som dessvärre kanske blev lite för svår hehe....

Men allt flöt på bra och alla var hur nöjda som helst. Joel hade fixat en suprise som jag verkligen inte hade räknat med. En ståuppare som verkligen fick mig att le på smilebanden. Stämningen var på topp när karaeoken startades upp. Verkligen succe detta och de flesta sjöng nog mer eller mindre under kvällens gång.

Ja festen blev verkligen lyckad och det finns inget att klaga på. Visst vi hade planerat en hel del och det måste man nog göra i dessa lägen. Varken drickat eller maten gick åt som vi hade förmodat så nu finns det mat och alkohol i min lägenhet för en hel arme.

Måste också passa på att tacka alla som har hjälpt till inför och under gårdagskvällen. Utan er hade det inte gått. Och tack alla vänner för att ni finns för mig.

Bilder kommer senare då jag missade helt att ta med min egna kamera!

Snart så smäller det!

Så vänder vi på bladet och vad hittar vi väl där. Ett nytt kapitel har skapats i min livslånga bok. En mycket bra dag med en massa fixande inför morgondagens party. Tror verkligen det blir kanon med vänner, familj, god mat o dryck och framför allt musik från DJ Largos. En kväll att minnas förhoppningsvis!


Examen

Examen i slottskyrkan, och sista dagen med klassen. Visst känns det lite vemodigt, men på det stora hela så är steget naturligt för mig. Har med andra ord redan fokuserat på framtiden och vad som komma skall. Mysig middag på det med familjen som alltid finns för mig.

Och nu är det nära, fester är bara timmar bort och det mesta är planerat och klart. Sista genomgången i morgon med syster och sedan smäller det!

Hamnkrogen

Sista veckan...

Nu är sista veckan här och det känns fantastiskt skönt. Nästa vecka påbörjas ett nytt kapitel i mitt liv. Och det ska bli det ett sjukt bra kapitel. Året som vart har gått fort och självkänslan har stärkts ytterligare.

Underbart väder idag, nästan för varmt hehe...men jag klagar inte. Lite solande och en del jobb med musiken inför den stundande festen på fredag som kommer att bli grym. I morgon sista dagen med gänget. Middag på kvällen och sedan förhoppningsvis annat trevligt som kommer att ske...

Underbara Kalmar visar sig från sin bästa sida...