Helg!

Då var det fredag igen med underbart vårväder i luften och bara några få averkade timmar i skolan. Vi gick igenom detta med personlig coaching och fick även öva rent praktiskt på hur det går till. Känner nog att jag har egenskaper för att jobba med det i framtiden på någon slags nivå.

För tredje dagen i rad så var jag hemma hos pappa och fixade med datorproblemet. Uteslöt sladdar hit och dit och kom i dag fram till en lösning på problemet. Så nu har han en snabb, fräsh dator med många bra program på.

Fick hem denna klassiker från -87 där Sven Wollter gör en riktigt bra insats. Underbar musik överlag filmen igenom och denna låten känner de flesta till. Dock inte många som vet att den skrevs till " Om Kärlek".

 

Mycket tankar

Vet inte vart dagen tog vägen men tankarna har gjort att fokus ligger på helt andra saker än vardagens rutiner. Framtiden, ja det är det stora ämnet och att våga ta risker här i livet. För att våga och lyckas innebär det att man måste våga chansa och ta rätt beslut. Att hitta det unika som gör att jag får ut så mkt som möjligt av mina rent personliga kvaliter och egenskaper.


Onsdag

Sov inget vidare i natt och förklaringen ligger nog i att jag åt för sent i går kväll. Måste bli bättre på det men vad gör man när träningen ligger sent på kvällen.

Mycket data idag. Förmiddag i skolan med skapande av hemsida och redigerande av bilder. Är ganska så självkritisk när det gäller sådana saker. Det måste bli perfekt. Hem för att städa hela lyan och tvätta, skönt när allt sådant är klart innan helgen kommer. Vart hela kvällen hos pappa och hjälpt han med datorstrul, fick dock inte klarheter vad problemet ligger. Morgondagens första problem som måste lösas...


Lång dag...

Hemma efter en lång dag i skolan. Kändes som allt kom på samma gång och det blev kanske lite väl mycket.

- Först avslutning av FaR-utbildningen där vi gick igenem resten av kursen och tog upp de olika fallen vi hade tittat på.

- Redovisning av Hälsoinspiratörsutbildningen i halvklass, vilket var mycket intressant och lärorikt.

- Avslutande reflektioner av projektarbetet, då lite ändringar ska ske.

- Trevligt avslutande på matlagningen i näringslära. Olika pizzor som smakade perfekt!

Vill också gratulera kronprinsessan och hennes blivande man Daniel som efter mycket om och men nu har förlovat sig och det går mot bröllop nästa sommar. Ett mycket trevligt svar på många års kärlek. Sann royalist som jag är hehe...

Fysisk aktivitet

Då var det en ny vecka med nya utmaningar. Ganska lugn rent studiemässigt men det händer ju andra skojigheter! Ledig förmiddag varpå jag passade på att sova några extra timmar. Två timmar fysisk aktivitiet efter det i sveriges minsta gympasal, jag överdriver inte. Tycker synd om han eller hon som är idrottslärare och har den lilla ytan till sitt förfogande. Lagom träning blev det i alla fall i form av första fotboll och sedan cirkelträning. Så kroppen fick dagens dos av träning.

Gårdagens festligheter

Trevlig gårdagskväll hemma hos Tomas med härliga människor och bra musik och karaeoke. Var tänkt att jag skulle gå ut, men väl framme på harrys var kön lång och snöovädret desto otrevligare. Så jag hängde på Petter till Palace men utanför entren insåg jag att där har jag gjort mitt. Kände mig väldigt gammal och jag drog mig runt hörnet och sedan upp till värmen i lägenheten i stället. Kanske att det va lika bra det då alkoholintaget från min sida va precis lagom !

Lugn och skön söndag med blask ute så jag har mestadels tillbringat dagen i soffan med bra filmer och god mat. Ser fram emot den stundande veckan!

fest

Roxette

1986 bildade Per Gessle och Marie Fredriksson duon Roxette. Samma år kom deras första singel "Neverending Love". Under andra halvan av 1986 kom också deras debutalbum som hette "Pearls of Passion". Den 19 oktober 1988 släpptes albumet "Look Sharp!" som blev det album som Roxette slog igenom med internationellt. Albumet kom att toppa hitlistorna i 24 länder.



Det berättas att en hemvändande utbytesstudent vid namn Dean Cushman tog med sig skivan till en radiostation i Minnesota och bad dem att spela den och att "The Look" därigenom skulle blivit den första hitlåten i USA, där gruppen slog igenom kring årsskiftet 1988-1989.


Roxette tillhör skivbolaget EMI Svenska AB och har under åren fått många svenska och internationella utmärkelser. Fram till 2006 hade de sålt 50 miljoner album, och över 20 miljoner singlar. De har också varit på två världsturnéer. En av gruppens mest kända melodier; It Must Have Been var i en omarbetad version ledmotiv till filmen Pretty Woman.


Personligen så gillar jag mest låtarna från slutet av 80-talet. Då främst "Dangerous", "The Look" och som ni kan se här nedan, "Listen to your heart".

En video som för övrigt spelades in på Borgholms Slottsruin 1989. Underbar stämning och Marie Fredrikssons röst är i en klass för sig. Lyssna, se och njut! En helt outstandinggrupp som för alltid kommer ha en stor plats i mitt hjärta.

 

Dessa Kalmariter...

En riktig sportlördag med skidor och hockey, kan inte bli bättre hehe. Superskönt väder med lagom värme men ändå inte slask. Blev en långpromenad innan frukost då tankarna kan gå fria.

Det är ju så här dessvärre att folk från Kalmar har en tendens att ha ett dåligt rykte på det sättat att många anses vara bakåtsträvare och inskränkta i sin stad. Och det stämmer verkligen och jag skäms som äkta Kalmarit att dessa människor har fått sin åsikt hörd. Vi måste i dagens läge med finanskris och dylikt se till att se framåt, få hit företag och andra sevärdheter som gynnar regionen i form av tex  fler turister. Företagen som redan finns gör inte mycket för att detta ska ske och det är beklagligt i sig, men det stora problemet är inställnigen att " det inte går !". Visst är det så att det mesta går bara man vill, kanske inte just för stunden men då får man lösa problemet på ett eller annat sätt och ta del av den komptensen som finns.  

Vi har Sveriges bästa fotbollslag som spelar på landets sunkigaste arena, och skulle det inte vara för dessa bakåtsträvae så skulle en arena snart stå färdig som gynnar alla på sikt. Inte bara i Kalmar stad, utan även människor över hela regionen. Varför kan så många andra städer, men inte Kalmar?


Fredag

Underbart vinterväder idag och ledighet för mig vilke är en bra kombination. Vart ute en hel del och rört mig i stadsmiljöerna. Relativt lugn med middag hos pappa tillsammans med syrran och sedan handlande med henne på MAXI. Simmade lite efter de, och har ikväll bara tagit det allmänt lugnt med lite tv-tittande och god mat. Nu film, en höjdare!!

Kvällen...

Precis hemkommen från gymmet. Blir snabbt intag av kycklinggryta och pasta sedan hockey. Tänkte att det var dax att uppdatera med en bild. Aslan ville också vara med !


Ny människa

Fick mycket gjort igår på dagen när skolan blev inställd. Tränade ett konditionspass på gymmet, var ute på stan och gjorde lite ärenden, åt lunch hos pappa och städade hela lägenheten. På kvällen en mycket trevlig middag med grekisk karaktär och trevligt sällskap.

Ledig förmiddag och jag kunde äntligen sova ut idag, nu är jag som en ny människa. Snart iväg för att handla med min grupp från klassen till eftermiddagens stundande middag. Och efter det gymmet.


Vart betyder det här?

 

Ingen bra början

Uppe tidigt idag för att läsa på inför dagens avslutande FaR-utb. Satt där i mörkret och lugnet när messen raglade in och beskedet kom att kursen var inställd idag. Jag som verkligen hade behövt mer sömn...men, men inte mkt att göra åt. Bara gilla läget. Ute på en promenad i det bistra kalla vädret och nu sittandes i soffan i väntan på skidskytte.

Sportlov

Sista racet i skolan nu känns det som med på början FaR-utb idag ochmatlagning på eftermiddagen. Trevlig sådan, och god ! Ja tankarna går åt framtiden och vad man ska göra när man är klar 5:e Juni. Ett nytt kapitel ska skapas i livet och stora förändringar ska ske. Plugga vidare eller jobba? Det är den stora frågan eller ska man kombinera de två? Ja frågorna är många och svaren få. Men livet går vidare och förhoppningsvis så är jag inte ensam.

 

Lyssna och njut av 80-talet


Klarade mig...

Klarade gårdagen helskinnad trots dagen till ära. Riktigt vinterväder med halkunderlag vart man än satte ned fötterna, dock ganska behagligt. Var på föreläsningar på sjukhuset på förmiddagen. Lyssnade på en dietist och en sjukgymnast angående dagen till ära. Fokus låg på hjärtat och vad man ska äta osv. Mycket intressant. Sedan till skolan för att skriva klart hälsoinspiratörsutbildningen och lämna in den så helgen få vara pluggfri. Lugn kväll med film och god nyttig mat. Och lite annat trevligt hihi....

Väcktes av Aslan idag som hade fastnat med en sko i dörren. Han förde ett fasligt liv men jag tror nog bara han ville få upp mig ur sängen för att få mat. Ska snart ut på stan med pappa och sedan blir det att åka ut till Emma och Anders för 30-års fest. Dock lugn för min del, har en dag i morgon jag måste tänka på !



Blask!

Ledig idag vilket har varit grymt skönt. Fixat en del här hemma på förmiddagen med tvätt och städande. Sedan kom Sandra för att spela in skivor till hennes olika pass och jag tror både hon och jag blev nöjda. Jag för att musiken som laddades ned faktiskt tilltalade mig till stor det, och hon för att passen blir personliga och precis hennes stil.

Trots det trista och påtagliga blaskvädret så drog jag mig bort till gymmet en sväng och det ångrar jag inte. Skönt att kunna slappna av och låta musiken flöda i lurarna. Bara tänka på det man ska göra och låta kroppen arbeta. Det är så det ska kännas när man går in där. Att man är fokuserad och kan prestera max över hela passet.

Natt

Äntligen lite vackert vinter väder i Kalmar med snö på gatorna och stilla vindar som drar sig sakta sakta framåt. Tyst och vackert. Fått mycket gjort idag med skolarbete och annat här hemma. Trevlig middag på kvällen och nu sitter jag här och laddar ned en massa låtar till Sandra som vi ska fixa med i morgon.

Nu går jag vidare...

Verkar som hela landet har fått en massa snö utan Kalmar där gatorna är mörka och grå. Får väl se hur det blir, brukar ju alltid klara oss här nere och ska det komma lite så får det gärna vara.

Dagens arbete i skolan är inget direkt att skriva om. Nu är projektet över förhoppningsvis och resten av veckan innebär ledighet! Eller det finns att göra och blir nog en del studier för min del så helgen få bli helt pluggfri i alla fall.

Sedan expressprogrammet på gymmet som jag verkligen har fastnat för. Inte många som använder sig av de maskinerna heller vilket är perfekt för mig då vilan mellan varje övning inte ska vara mer än max 1 min. Kan jag verkligen rekomendera...


Inre tankar

Slutrapportering stod på dagens schema och sammanfattning av mässan. Hårda ord och kritik på vissa punkter och personer. Tråkigt och tragiskt att behöva ha så horribla tankar inom sig. Ska man skratta eller gråta ja inget av det sedmera utan bara se framåt. Framåt åt livets förändringar och livets svårigheter. De jag som person klarar av och kommer igenom på sekunden kommer andra aldrig att kunna hantera. Det som har hänt har hänt och det kan man inte påverka hur mkt man än vill och försöker.

Att leva i nuet och sätta upp alla små delmål är en prestation i sig. Lyckas man så stärks man och allt har med vad du har för självinsikt och självkänsla. Livet är inte en rak linje som man hela tiden kan gå raklång på. Livet har så mkt mer att erbjuda och för eller senare så kommer svackorna.

Att klara tragiska händelser i livet kan ingen förbereda sig på, även om vissa tror det. Jag har vart där, i den stunden i livet där valet och stunden blev så påtaglig. Att leva vidare och skapa ett nytt kapitel eller, att sluta leva och se tillbaks. För mig var det enkelt i efterhand och valet naturligt. Stunden är där, bara där.

Sammanfattning av mässan

Dagen efter mässan då och kroppen är seg likaså huvudet. Ja hur ska jag sammafatta gårdagen. Kom kanske inte så mycket folk som vi hoppades på och jag har ingen förklaring till det heller. Svårt att locka Kalmariter till sådana evenemang, vet inte vad vi kunde gjort bättre men det måste analyseras på något sätt. Hur som helst så var besökarna som kom mycket nöjda likaså utställarna. Inget att klaga på och allt fungerade som det skulle. Vi jobbade som ett team i klassen och jag tror alla var nöjda med sina insatser och med resultatet. Supergod mat och en härlig stämning. Klart vi ska vara nöjda!

Timmar kvar...

I morgon är det dags! Kom och besök mig och min klass och alla andra på friskvårdsmässan, Jenny Nyströmsskolan Kalmar mellan 10-16!

Det närmar sig...

Ingen vidare morgon med huvudvärk som gjorde att träningen fick ställas in. Hem för att vila och fylla på kroppen med energi i form av grönsaker, lök och citronvatten. Somnade några timmar och tog mig sedan en långpromenad för att rensa skallen och tankarna. Passade på att ladda hem en klassiker från 60-talet som snart ska avnjutas md lite gott till. Det rör sig mycket där uppe för tillfället. Är ganska osäker på framtiden just nu...

Missa inte !!!


Du

Världens konstigaste tankar när jag vaknade som påverkade hela min dag. Denna person som fanns i drömmen träffar jag sedan på innan jag ska till gymmet. Ser personen öga mot öga och får ett leende tillbaks. Trots närheten mellan oss i snart 2 år så är personen i fråga så långt bort. Men i natt då kom allt fram, verkligheten...

Har faktiskt oxå gjort praktiska saker idag. Delat ut en massa flyers och satt upp affischer på olika ställen i stan inför mässan. Bara att hoppas på att det kommer besökare nu och att de blir nöjda.


Tankar...

Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Och med lite distans till det som jag har vart med om det senaste året så har jag kommit fram till vilket högt KASAM jag måste ha. Ja för ni som inte vet vad detta innebär så rekomenderar jag er att göra ett sådant test på nätet, men va ärliga ! Idag är en sådan dag då tankarna går till minnen som gör en extra känsloladdad, och det måste man gå igenom.

Nu ser vi framåt med tanke på vad som händer den närmsta tiden, mässa som måste bli lyckad !



Veckan som kommer...

Då sitter man här och helgen börjar lida mot sitt slut. Inget jag klagar på direkt då jag fått mkt gjort och vilat kroppen vilket känns underbart. Ätit gott och kollat en hel del bra filmer. Vad händer i veckan då ?

- Mycket arbete återstår till mässan och tiden börjar bli knapp. Stormöte i morgon där vi har en del att ta tag i.

- Fortsatt träning med sista veckan av mitt program med fokus på explosiv konditionsträning

- Förhoppningsvis få klart med lokal för den stundande examensfesten med syrran.

- Avslutande av LIA-rapport och planering inför långlian.

- Träffa en speciell person vilket jag ser fram emot