Sandra

Sandra Cretu, artistnamn Sandra  är Tysklands mest framgångsrika sångerska i modern tid.


Sandra upptäcktes som 12-åring av managern George Roman vid en talangjakt 1974. Två år senare debuterade hon med singeln Andy Mein Freund som dock inte blev någon större framgång men som ledde till uppdraget som sångerska i discogruppen Arabesque. Tjejgruppens framgångar i Europa blev sparsam medan de uppnådde ABBA-status i Japan med totalt 13 album och 30 singlar fram till början av 1980-talet, Under gruppens många turnéer lärde hon känna musikern Michael Cretu, gruppens keyboardist, och de blev så småningom ett par.


Efter Arabesques splittring satsade Sandra på en solokarriär. 1984 producerade pojkvännen hennes första singel Japan Ist Weit, en tysk version av Alphavilles hit Big In Japan. Framgångarna uteblev dock och kom först med nästa singel (I'll Never Be) Maria Magdalena som skrevs i samarbete med bl.a. gruppen Hubert KaH. Singeln blev en enorm framgång i Europa med topplaceringar i hela 21 länder och ytterligare fem länder där hon placerade sig inom topp 10. Sandra var en världssuccé från Stockholm till Kapstaden och från Tokyo till Rio de Janeiro. Bara i Sverige sålde singeln fyrdubbel platina, vilket slog alla tidigare försäljningsrekord av bl.a. The Beatles och ABBA.


Sina största hits hade hon på 1980-talet med bl.a. In The Heat Of The Night, Loreen, Heaven Can Wait och Everlasting Love. Sandra är och förbli en av de mest kända kvinnliga artisterna från 80-talet. För mig då kanske främst för låtarna jag presenterar här nedan. Dessutom är hon väldigt vacker och har en unik utstrålning som få artister besitter.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback