Airwolf

Många kända tv-serier skapadas under 80-talet och jag kommer med start i kväll ta upp en del av alla godbitar från detta underbara årtionde. En typisk killeserie blir det ikväll. Kanske lite okänd för den stora massan.


Airwolf
, Amerikansk TV-serie från 1984 av Donald P. Bellisario med Jan-Michael Vincent och Ernest Borgnine m.fl.

Airwolf skapades 1984 av Donald P. Bellisario som ligger bakom bland annat Magnum och På heder och samvete (TV-serie).

Bellisario ville ha en helikopter som ingen någonsin skådat och tog därför hjälp av Andrew Probert (som även designat en del i Star Wars-filmerna). Airwolf var en hög modifierad Bell 222A med större nospanel, vapen, bredare flygkropp och de simulerande jetmotorerna på kroppens nedre sida vid sjärtpariet. På grund av säkerheten och eftersom detta var en prototyp fick helikoptern aldrig flyga över befolkade platser med vapen monterade.


 

Airwolf var en av de största och dyraste tv-serierna under 1980-talet. Varje avsnitt kostade närmare 4 miljoner dollar att producera och har även slagit Guinness-rekord i filmsprängningar (denna rekordsprängning kan man se i sista avsnittet av säsong 1 " To Snare A Wolf"

Totalt gjordes det fyra säsonger av Airwolf, Bellisario producerade 1-3. Under säsong 4 såldes serien till ett kanadensiskt filmbolag och kvalitén på serien drogs ner avsevärt. Intromusiken är för mig örongodis. 80-talet när det strålar som mest!



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback